Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Τέσσερα + Ένα



Trouble Will Find Me τιτλοφορείται το καινούργιο album των National, το οποίο ακούω για πρώτη φορά την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές και θέλω να πιστεύω ότι, όπως κάθε τους δουλειά, ακούγεται χλιαρή με το πρώτο άκουσμα και αριστούργημα με το έβδομο. Το βίντεο κλιπ του Sea Of Love πάντως πρέπει να είναι το καλύτερο no budget βίντεο κλιπ στην ιστορία της ιστορίας. Πάτα play και θα καταλάβεις.


Και μιας και μιλάμε για τους Νational, το Runaway απο το High Violet κλείνει το Warm Bodies, ίσως την πιο ευχάριστη έκπληξη της κινηματογραφικής χρονιάς ως τώρα. Μια κωμωδία η οποία εξελίσσεται σε ένα μέλλον όπου ο πλανήτης έχει καταληφθεί από ζόμπι και ένα αγόρι συναντάει δυσκολίες να δείξει την αγάπη του σε μία κοπέλα. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ζόμπι και η κοπέλα όχι.


Σπουδαία πράγματα έκανε το Enlightened στα οχτώ επεισόδια της δεύτερης (και δυστυχώς τελευταίας του) σεζόν. Ο Μάικ Γουάιτ του Chuck & Buck παρέδωσε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες το πιο συγκινητικό και καλογραμμένο τηλεοπτικό dramedy  των τελευταίων ετών. Γκεστ σκηνοθεσία στο έκτο επεισόδιο από τον πολύ Τόντ Χάινς (ανάμεσα σε όλα τα άλλα σπουδαία).


Κατά τα άλλα, όλες οι υπόλοιπες φετινές σειρές που έχω δει ως τώρα με έχουν απογοητεύσει (με εξαίρεση φυσικά τον Σπάρτακο). Οι Americans είχαν ενδιαφέρον αρχικό promise με μια Αμερικάνικη οικογένεια στις αρχές των 80s να είναι στην πραγματικότητα κατάσκοποι των Ρώσων. Κάτι ανάμεσα σε Breaking Bad και Homeland, με το σενάριο ωστόσο να ακολουθεί τις περισσότερες φορές εντελώς προβλέψιμα μονοπάτια. Κι ας μην μιλήσω καλύτερα για το πολυδιαφημισμένο Top of the Lake της Τζέιν Κάμπιον όπου, παρά την εντυπωσιακή σκηνοθεσία και τις εξαιρετικές ερμηνείες, είχε ένα σενάριο αλλού 'ντ' αλλού


Α ναι! τώρα που το θυμήθηκα δες οπωσδήποτε και την τελευταία ταινία του Στίβεν Σότενμπεργκ, το (σχεδόν αριστουργηματικό) Side Effects. Ψυχολογικό θρίλερ με διαρκείς ανατροπές που όσο λιγότερα γνωρίζεις για την υπόθεση του, τόσο περισσότερο θα το απολαύσεις. Αυτή η Ρούνεϊ Μάρα δεν παίζεται αδερφάκι μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου