Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

19th TDF


Κάθε φορά που είναι να παρευρεθώ σε κάποιο φεστιβάλ της πόλης μου, είτε αυτό είναι το φεστιβάλ κινηματογράφου, είτε το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, παραδοσιακά αφιερώνω μία ολόκληρη μέρα μελετώντας μια-μια όλες τις ταινίες του εκάστοτε προγράμματος. Κυριότερος μπούσουλας μου στο φεστιβάλ κινηματογράφου είναι οι συντελεστές μιας ταινίας, π.χ. εάν σκηνοθέτης είναι ο Χιροκάζου Κορέεντα δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι σχετικά κοντά στην κορυφή της λίστας με τα must see. Έπειτα εάν κάποια ταινία που δεν γνωρίζω τους συντελεστές της έχει προβληθεί σε άλλο φεστιβάλ και έχει κερδίσει κάποιο βραβείο, σε συνδυασμό με τις κριτικές που έχει λάβει και την θεματολογία της, μπορεί άνετα κι αυτή να βρεθεί ψηλά στην εν λόγω λίστα. Πολύτιμος βοηθός σε όλη αυτή την αναζήτηση είναι το Imdb και ως τώρα είναι η αλήθεια αυτή η μεθοδολογία σπάνια με έχει απογοητεύσει.

Στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ τα πράγματα είναι λιγάκι πιο δύσκολα είτε γιατί αρκετές από τις ταινίες δεν έχουν προβληθεί κάπου αλλού, είτε γιατί οι συντελεστές τις περισσότερες φορές μου είναι εντελώς άγνωστοι. Συνήθως τότε επιλέγω με βάση την θεματολογία της ταινίας. Ποιος δεν θα ήθελε, ας πούμε, φέτος να παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ με ένα Σλοβένικο ροκ συγκρότημα που αποφασίζει να περιοδεύσει στην... Βόρεια Κορέα;

Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις την λίστα με τις 43 ταινίες που πιστεύω ότι έχουν ένα κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το 19ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 12 Μαρτίου.

2 σχόλια :

  1. ''εάν σκηνοθέτης είναι ο Χιροκάζου Κορέεντα δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι σχετικά κοντά στην κορυφή της λίστας με τα must see.''
    ok,μετα απ' αυτο σε εκτιμω περισσοτερο, ειδα και το maboroshi no hikari σημερα συμπτωματικα, το after the storm δε το εχεις δει ακομα ?
    να σε ρωτησω, το i don' t feel home this world anymore που το ειδες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://iiddl.com/?s=Home+in+This+World+

      Τις άλλες ταινίες το Κορεέντα δεν τις έχω δει ακόμα, ρε γαμώτο.

      Διαγραφή