Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Όσκαρ 2017: Οι προβλέψεις μου


Τα πράγματα είναι απλά φέτος. Το La La Land θα σαρώσει, φεύγοντας από την 89η απονομή με τουλάχιστον οχτώ χρυσά αγαλματίδια. Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία δεν έχει νόημα να ψάχνουμε κάποιον που να μοιάζει ικανός να κοντράρει την ταινία του Ντάμιεν Τσαζέλ. Ίσως κάποια στιγμή το Moonlight να είχε κάποιες αμυδρές ελπίδες, αλλά όσα βραβεία έχουν δοθεί στην προοσκαρική περίοδο (Ενώσεις σκηνοθετών, παραγωγών, ηθοποιών, τεχνικών) όλα σχεδόν έχουν δοθεί στο 
La La Land.

Στους Ανδρικούς Ρόλους τα πράγματα μοιάζουν λιγάκι πιο πολύπλοκα. Εάν δεν είχε προκληθεί ο περσινός σάλος με τις μηδέν υποψηφιότητες σε μαύρους ηθοποιούς, ο Κάσεϊ Άφλεκ θα έκανε περίπατο φέτος στον Α' Ανδρικό ρόλο. Ακόμα και έτσι κατάφερε φέτος να κερδίσει κάθε σημαντικό βραβείο που έχει προηγηθεί των Όσκαρ (Χρυσή Σφαίρα, Μπάφτα), εκτός από το σημαντικότερο, αυτό του Σωματείου Αμερικανών ηθοποιών (SAG) που δόθηκε στον Ντενζέλ Ουάσινγκτον. Παραδοσιακά όποιος κερδίζει αυτό το βραβείο παίρνει και το Όσκαρ. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τους δυό τους.

Στην κατηγορία Δεύτερου Ανδρικού ρόλου μόνο ο Ντεβ Πατέλ έχει κάποιες (αρκετές) ελπίδες να επισκιάσει το μέχρι πρότινος τεράστιο φαβορί Μαχερσάλα Αλί, μετά την νίκη του στα βραβεία Μπάφτα.

Στους Γυναικείους ρόλους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Εάν η Βαϊόλα Ντέιβις είχε "κατεβεί" στον Πρώτο γυναικείο ρόλο θα έπαιρνε το Όσκαρ της δια περιπάτου. Τώρα θα πάρει και πάλι το Όσκαρ της δια περιπάτου στον Β΄Γυναικείο ρόλο, αφήνοντας την Έμμα Στόουν να κάνει τον δικό της περίπατο στην μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά οι προβλέψεις μου σε κάθε κατηγορία εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου