Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι 10 Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2015

10. Tomorrowland - Η ανθρωπότητα χρωστάει ένα αιώνιο ευχαριστώ στον Μπραντ Μπερντ για το The Iron Giant, μια από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών και τιμής ένεκεν τούτο μπλογκ θα βάζει κάθε καινούργια του ταινία στο top-10 των πολυαναμενόμενων ταινιών της εκάστοτε χρονιάς.




09. The Martian - Ένας αστροναύτης προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του στον πλανήτη Άρη. Η επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ στην επιστημονική φαντασία, με μια ταινία που φέρνει στον νου το Gravity και το Cast Away ταυτόχρονα.  



08. High-Rise - Στο Λονδίνο του 1975, ένας νεαρός γιατρός εγκαθίσταται στον 25ο όροφο ενός κτηρίου όπου ζουν, αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, μια ομάδα ανθρώπων της υψηλής κοινωνίας. Εάν έχεις δει το ξέφρενα παρανοϊκό A Field in England του Μπεν Γουίτλεϊ, τότε θα καταλάβεις για ποιόν λόγο έχω την επόμενη ταινία του σε αυτή τη λίστα.  



07. Inside Out - Η ζωή ενός κοριτσιού, που μετακομίζει με τους γονείς της σε μια καινούργια πόλη, από την προοπτική των συναισθημάτων της που κατοικούν κάπου στον νου της. Πέντε χρόνια είναι πάρα (μα πάρα) πολλά από το τελευταίο αριστούργημα της Pixar και το Inside Out έχει τις προοπτικές να είναι το μεγάλο comeback που όλοι περιμένουμε. 



04. The Sea of Trees - Αν και τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να είμαι επιφυλακτικός όσον αφορά κάθε καινούργια ταινία του Γκας Βαν Σαντ, το The Sea of Trees μοιάζει να είναι η επιστροφή του σκηνοθέτη στα πιο πειραματικά μονοπάτια του Gerry. Το ότι Μάθιου Μακόναχι τελευταία έχει ένα αλάνθαστο κινηματογραφικό (και τηλεοπτικό) σερί, λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν.


 

05. Chevalier - Μια παρέα ανδρών βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα καράβι στα ανοιχτά του Αιγαίου και αποφασίζουν να περάσουν την ώρα τους παίζοντας ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι ονόματι «Σεβαλιέ». Η επόμενη σκηνοθετική δουλειά της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, μετά το αριστουργηματικό Attenberg, έχει για πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τον μεγάλο Βαγγέλη Μουρίκη και τον... Σάκη Ρουβά, ενώ πιθανότατα θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ του Βερολίνου. 



04. Knight of Cups - Φαινομενικά η καινούργια ταινία του Τέρενς Μάλικ (που μια φορά κι ένα καιρό παρέδιδε ταινία κάθε δεκαπέντε χρόνια), μοιάζει copy paste με το To the Wonder, που μοιάζει copy paste με το The Tree of Life. Μικρή σημασία έχει βέβαια αυτό, αφού το μόνο σίγουρο είναι πως θα μιλάμε για ένα ακόμα αριστούργημα.  



03. The Lobster - Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι που δεν έχουν ταίρι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ένα ξενοδοχείο. Εκεί, έτσι και δεν καταφέρουν να ζευγαρώσουν μέσα σε 45 μέρες, μεταμορφώνονται για πάντα σε ένα ζώο της αρεσκείας τους. Εάν εξαιρέσεις το καστ της πρώτης Αγγλόφωνης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου (Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι), ουσιαστικά μιλάμε για την πιο αναμενόμενη Ελληνική ταινία της χρονιάς, καθώς συνσεναριογράφος στο The Lobster μαζί με τον Λάνθιμο είναι ο Ευθύμης Φιλίππου, διευθυντής φωτογραφίας ο Θύμιος Μπακατάκης, μοντέρ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ επίσης στο καστ συναντάμε και την Αγγελική Παπούλια.




02. The Hateful Eight - Ο καινούργιος Κουέντιν Ταραντίνο (χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω;)



01. Mad Max: Fury Road - Φήμες θέλουν το επερχόμενο reboot στον μύθο του Mad Max, να είναι μια τεράστιας διάρκειας σκηνή καταδίωξης με ελάχιστους διαλόγους. Ο,τι κι αν είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις τούτο το τρέιλερ και να μην σου πέσει το σαγόνι στο πάτωμα.

6 σχόλια :

  1. και δυστηχως απ' οτι εχει ανακοινωσει ο ιδιος ο ταραντινο, μαλλον η τελευταια του, στις 10 ταινιες ειπε θα τα παρατησει , γι να μη γινει παρακμειακος (ως καποτε μεγαλος) ηλκιωμενος σκηνοθετης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Χα! Άργησες να το σχολιάσεις. Πολύ προφανής επιλογή για να «σπαταλήσω» μια θέση στην δεκάδα. Αν έβαζα και Jurassic World και Star Wars και Avengers, στο τέλος δεν θα έμενε θέση για καμία άλλη ταινία.

      Διαγραφή
  3. θελω πολυ να δω το a field in england. αλλα επειδη το σοφιστικαι λεξιλογιο των Αγγλων το εχω ξεχασει γιατι εχω χρονια να το μιλησω και η ταινια ειναι με τετοιους διαλογους, μηπως σου βρισκονται ελληνικοι υποτιτλοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.web-planet.co/a-field-in-england-2013-brrip-xvid-aqos-ensomipot/

      rip με ενσωματωμένους υπότιτλους.

      Διαγραφή
    2. το βρηκα, thanks a lot,
      btw, προσθεσε και το crimson peak, new horror movie by Guillermo del Toro, love, love, love,και με την αγαπημενη σου Τζεσσικα.

      Διαγραφή