Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Οι 10 Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2014

The Imitation Game - Όπως και πέρσι, αυτές είναι οι δέκα πολυαναμενόμενες ταινίες του 2014 που στην Ελλάδα θα τις δούμε μέσα στο 2015. Αρχή με το The Imitation Game, τη μοναδική ταινία εκεί έξω που φαινομενικά έχει κάποια πιθανότητα να κοντράρει το Boyhood στα επερχόμενα Όσκαρ.



Nightcrawler - Ο Τζέικ Τζίλενχαλ χάνει κάμποσα κιλά και έτσι αυτομάτως αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει επιτελούς την πρώτη του υποψηφιότητα για το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.



Citizenfour - Ντοκιμαντέρ - συνέντευξη ποταμός με τον Έντουαρντ Σνόουντεν, φαβορί για πολλούς για το φετινό Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. 




A Girl Walks Home Alone at Night - Ασπρόμαυρη ταινία τρόμου (με μπόλικα στοιχεία ρομαντισμού) από το Ιράν. Άραγε το επόμενο vampire classic; 



Wild - Η γυναικεία απάντηση στο Into the Wild του Σον Πεν, σκηνοθετημένο από τον Ζαρκ Μαρκ Βαλέ του Dallas Buyers Club όπου, μετά τον περσινό διπλό ερμηνευτικό θρίαμβο της ταινίας του, όλοι οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ «σφάζονται» στα πόδια του για να πρωταγωνιστήσουν σε κάποια ταινία του. Όχι άδικα, η Ρις Γουίδερσπουν δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της και θα ξαναβρεθεί μετά από χρόνια στις υποψηφιότητες των Όσκαρ.



American Sniper - Μετά το Gran Torino δεν θυμάμαι να μου έχει αρέσει (τόσο πολύ) κάποια από τις μετέπειτα σκηνοθετικές απόπειρες του Κλιντ Ίστγουντ. Το American Sniper μοιάζει ικανό να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί.



Whiplash - Ο περσινός διπλός θριαμβευτής στο Φεστιβάλ Σάντανς (μεγάλο βραβείο κοινού και κριτικής επιτροπής) και ένας από τους μεγαλύτερους φετινούς οσκαρικούς «παίκτες»



A Most Violent Year - Γκανγκστερικό δράμα από τον σκηνοθέτη του All is Lost με πρωταγωνίστρια την Τζέσικα Τσάστεϊν. Count me in. 



Birdman - H επιστροφή του Μάικλ Κίτον σε έναν ρόλο που, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρεται σ' αυτόν (το comeback ενός ηθοποιού που κάποτε ερμήνευσε έναν σούπερ ήρωα) και πιθανότατα θα του χαρίσει το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.



Inherent Vice - Η τελευταία κωμωδία που σκηνοθέτησε ο Πολ Τόμας Άντερσον ήταν το αριστουργηματικό (και αδικαιολόγητα υποτιμημένο) Punch-Drunk Love. Εάν το Inherent Vice είναι έστω και το ένα τέταρτο αξιόλογο όσο εκείνο, τότε χαλαρά θα μιλάμε για μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

3 σχόλια :

  1. ο φινιξ ειναι υπερταλαντουχος και του αξιζει το χρυσο αγαλματιδιο, αλλα απο οτι βλεπω θα χασει απο τον στιβ καρελ, θελω παρ΄ολα αυτα να ελπιζω,
    το boyhood εμενα μου αρεσε αρκετα, αν και δεν ηταν επος, οι της ακαδημιας δε θα το παραβλεψουν πιστευω
    gommora, την ιταλικη σειρα την ειδες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν την είδα, αλλά δεν την βρήκα και πουθενά (απ' όσο έψαξα δηλαδή).

      Boyhood πιστεύω ότι μια ταινία με το ίδιο ακριβώς σενάριο, τις ίδιες σκηνές καρέ καρέ, αλλά όχι το gimmick ότι γυριζόταν επί δώδεκα χρονιά. Κανείς δεν θα ασχολούνταν. Το βρήκα πολύ βαρετό, πέρα από την πρωτοτυπία των γυρισμάτων.

      Για τα Όσκαρ θα τα πω τις επόμενες μέρες.

      Διαγραφή
    2. τη βρηκα στο kickass εγω, και εχουν βγει κι ελληνικοι υποτιτλοι.

      Διαγραφή