Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Best of 2016: Οι 10 Αγαπημένες μου Ταινίες

10. American Honey: «You know what Darth Vader looks like beneath that mask? He's a skeleton. Just like the rest of us.»



09. On the Other Side: «Why are you doing this to me?»



08. The Handmaiden: «Where I come from, it's illegal to be naive.»



07. The Salesman: «It's nice here. For once it looks like we're in luck.»



06. Albüm: «The baby's skin tone is lighter than yours. It's fine. We will say he was born with hepatitis.»



05. Άφτερλωβ: «θέλω να κάνουμε παιδιά ως επανάσταση, όχι ως καβάντζα.»



04. The Wailing: «Not everything that moves, breathes, and talks is alive.»



03. Toni Erdmann: «You can really learn a lot from parents.»



02. Certain Women: «You could talk about anything. Talk about the weather. Talk about your day. Just so you put it in an envelope and put it in the mail. Doesn't have to be a tome.»




01. Heartstone: «Just stop being so weird. Then everything will be fine.»



Ολόκληρη η λίστα εδώ.

8 σχόλια :

  1. ωωω, ποτε προλαβες κι ειδες τοσες ταινιες αυτης της χρονιας πριν φυγει η χρονια ? και σειρες ? πολυ ωραια, χαιρομαι που σου αρεσε τοσο πολυ toni erdmann, the wailing, aloys, american honey, handmaiden, κατα τη γνωμη μου εχεις πολυ χαμηλα sing street, don't breathe, captain fantastic, hunt for the wilderpeople, kubo, la pazza gioia που μου αρεσαν αρκετα, κι εχεις πολυ πανω paterson που για μενα δεν ηταν κατι που ο Τζαρμους δεν εχει πει παλαιοτερα, ανακυκλωσε τις ιδιες ιδεες που εχει απο παντα, θελω να δω καποιες που δε ξερω που τα εχεις δει γιατι δε τα βρησκω καπου ακομα κι επισης αυτες που ειδες στο φεστιβαλ , που εγω εδω στην αθηνα πρεπει να περιμενω διανομη ή torrents

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά λόγω έλλειψης χρόνου φέτος αποφάσισα να παρατήσω μερικά ενδιαφέροντα μου (όπως αυτό το blog π.χ.) για να μην παρατήσω τις ταινίες, όπου γενικά θέλω να βλέπω 5-6 την εβδομάδα.

      Μακάρι να είχα το κουράγιο να σχολιάσω περαιτέρω τις ταινίες που έβαλα στο top10. Αλλά θα πω τουλάχιστον δύο λέξεις για αυτές που ακόμα δεν έχουν πάρει διανομή στην Ελλάδα και τις είδα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

      On the Other Side: Τυπικό κροατικο-σερβικό δράμα όπου ο,τι χάνει από τον υπερβολικά αργό ρυθμό του τον κερδίζει με το τρομερό φινάλε του.

      The Salesman: Για μένα η καλύτερη ταινία του Φαραντί. Επίσης δυνατό φινάλε.

      Albüm: Θεοπάλαβη Τουρκική κωμωδία με Λανθιμικό χιούμορ.

      Άφτερλωβ: Είτε θα το αγαπήσεις είτε θα το μισήσεις. Η καλύτερη ερωτική σκηνή που έχω δει εδώ και πάρα (μα πάρα) πολύ καιρό.

      Heartstone: Η ταινία που αν πάρει διανομή στην Αμερική το 2017 όλοι οι κριτικοί θα παραμιλάνε. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην την αγάπησε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο πλάνο θα το θυμάσαι για πολύ καιρό.

      Διαγραφή
    2. ωχ, μη μου λες για λανθιμικο χιουμορ, δε το παω, περα του αστακου, αλλα θα το δω, ισως σε κανα χρονο απο τωρα γιατι αργουνε οι μη αγγλοφωνες ταινιες να βγουνε

      Διαγραφή
    3. Εντάξει ας πούμε απλά ότι έχει πολύ ιδιαίτερο χιούμορ. Πάντως είναι καθαρόαιμη κωμωδία και δεν το κρύβει ούτε λεπτό.

      Η καλύτερη κριτική που διάβασα για την ταινία:
      http://cinephilia.gr/index.php/tainies/kosmos/5552-album-mehmet-can-mertoglu

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Κι εσύ αρκετές είδες. Μπράβο. Πολλές Οσκαρικές που δεν τις έχω δει ακόμα (La La Land, Jackie) τις έχεις αρκετά χαμηλά, ενδιαφέρων. Daniel Blake και Arrival κακώς δεν τις είδα, αλλά αργά ή γρήγορα πιστεύω θα είναι διαθέσιμες.

      Διαγραφή
  3. η ατακα που μου εμεινε πιο πλυ απο το Toni Erdmann που το ξαναειδα σημερα ειναι αυτο ''To πρόβλημα είναι ότι συχνά η καθημερινότητα παίρνει το πάνω χέρι. Κάνεις το ένα, κάνεις το άλλο... Και στο μεταξύ η ζωή περνάει. Πώς, όμως, μπορούμε να κρατάμε μέσα μας στιγμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι από το φινάλε και μετά ο ίδιος πάει και αναιρεί τα λεγόμενα του.

      Διαγραφή