Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πέντε Blu-ray Επανεκδόσεις που Αξίζει να Δεις

Ghost World (2001) - Βασισμένο στο ομότιτλο graphic novel του Ντάνιελ Κλόους, το φιλμ του Τέρι Ζουίγκοφ είναι ταυτόχρονα ανατριχιαστικό και κατάμαυρα αστείο, όπως ακριβώς το πέρασμα από την εφηβεία στην σκληρή πραγματικότητα της ενηλικίωσης της πρωταγωνίστριας του. Τι κρίμα που μετά από αυτή την ταινία η σπουδαία Θώρα Μπερτς εξαφανίστηκε εντελώς από το προσκήνιο.  

  



Il Sorpasso (1962) - The Easy Life η Αγγλική απόδοση του τίτλου, Ο Φανφαρόνος η Ελληνική και Το Προσπέρασμα η κυριολεκτική μετάφραση του. Όπως και να πεις την ταινία του Ντίνο Ρίσι, δεν παύει να είναι ένα αριστουργηματικό road movie που σταδιακά προσπερνάει το ανάλαφρο κοσμοπολίτικο στυλ του για να ασκήσει κοινωνική κριτική στο Ιταλικό Όνειρο των 60s.



King of the Hill (1993) - Η τρίτη ταινία του Στίβεν Σότενμπεργκ, και σαφώς η πιο υποτιμημένη ολόκληρης της καριέρας του, είναι μία coming of age ιστορία ενός αγοριού που προσπαθεί να επιβιώσει μοναχό του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Σαιντ Λούις το 1930.


Sorcerer (1977) - Το για χρόνια χαμένο αριστούργημα του Γουίλιαμ Φρίντκιν, απέκτησε φέτος την αποκατεστημένη κόπια που του άξιζε και πλέον έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σε απαστράπτον High-definition την δυσκολότερη σκηνή στην ιστορία του κινηματογράφου. 



La pianiste (2001) - Μαζί με το Funny Games, η αγαπημένη μου ταινία του Μίκαελ Χάνεκε.

3 σχόλια :

  1. Και οι πέντε ταινίες κυκλοφόρησαν σε blu-ray για πρώτη φορά εδώ και μερικές εβδομάδες. Sorcerer και Il Sorpasso τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοιτα συμπτωση, μολις χθες ειδα για πρωτη φορα το ghost world. α ρε θορα.
    respect για τη πιο ωμη, ρεαλιστικη ταινια που εχει γυριστει ποτε, στη θεση ενα. fucking masterpiece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάθεσαι μετά και αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν μετέπειτα να έκανε τέτοια καριέρα η Σκάρλετ Γίοχανσον και η Θώρα Μπέρτς να εξαφανίστηκε τελείως.

      Ένα φετινό άρθρο της Gurdian για την περίπτωση της:
      http://www.theguardian.com/film/2014/jan/23/thora-birch-hollywood-darling-disappeared

      Διαγραφή