Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πέντε

Από σήμερα κυκλοφορεί κάπου εκεί έξω το, κατά την γνώμη μου, καλύτερο ντοκιμαντέρ του 2013. Το Tim's Vermeer ξεκινάει σαν ένα επεισόδιο των Mythbusters, όπου ένας «τρελαμένος» εφευρέτης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την φωτορεαλιστική τεχνική του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέρ. Αυτό που ακολουθεί είναι μια ξεκαρδιστική και ταυτόχρονα εκνευριστική απόδειξη ότι αυτό που θεωρούμε σπουδαία τέχνη πολλές φορές μπορεί και να μην είναι τίποτε περισσότερο από ένας συνδυασμός εφευρετικότητας και υπομονής. 

 

88% στο Metacritic, 97% στο Ντοματόμετρο, 100% χασμουρητά στο σπίτι μου. Είμαι ίσως ο μόνος που πιστεύει ότι η δεύτερη σεζόν των Americans, όπως και η πρώτη, δεν είναι και τόσο σπουδαία όσο θα ήθελε (ή θα μπορούσε) να είναι. Κάποιες πλοκές που θα έπρεπε να κρατάνε κάνα-δύο επεισόδια, «τραβάνε» για ολόκληρη τη σεζόν. Γενικότερα πάνω που κάτι συναρπαστικό πάει να συμβεί, ακολουθούν ασταμάτητες σκηνές κατατονίας και είναι κρίμα γιατί θεωρητικά η σειρά έχει πρόσφορο έδαφος για να εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο δράμα. Κάτι που όμως πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί προτού να φτάσει στην τέταρτη-πέμπτη σεζόν.



Οι Κόρε Ύδρο ήταν (είναι και θα είναι) μέσα στα πέντε αγαπημένα μου Ελληνικά συγκροτήματα. Τόσο η Φτηνή ποπ για την ελίτ, όσο και το Όλη η αλήθεια για τα παιδιά του '78, ανήκουν χαλαρά μέσα στα καλύτερα albums της περασμένης δεκαετίας (Ελληνικά και ξένα). Το περσινό τους τέταρτο album με τίτλο Απλές ασκήσεις στον υπαρξισμό, δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου, ενώ λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του, το συγκρότημα από την Κέρκυρα διαλύθηκε για πάντα. Κανένας λόγος ανησυχίας ωστόσο, αφού ο ιδρυτής και frontman των Κορεσμένων Υδρογονανθράκων Παντελής Δημητριάδης, επανέρχεται φέτος με καινούργια μπάντα και καινούργιο album. Στις 23 Ιουνίου Τα Παιδιά της Παλαιότητας κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο 12 Τραγούδια Από Τις Κατακόμβες και με μόλις 15 ευρώ μπορείς να παραγγείλεις από το Online κατάστημα της Inner Ear, το βινύλιο με δώρο το cd του album (όχι δεν τα «παίρνω» από την Inner Ear).

 

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι ηθοποιοί που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο κύκλο του True Detective και δυστυχώς μέσα σε αυτούς δεν θα είναι ούτε ο Μπραντ Πιτ, ούτε η Τζέσικα Τσάστεϊν. Αν πάντως με ακούν οι παραγωγοί της σειράς (λέμε τώρα), εγώ θα τους πρότεινα μία από τις δύο κυρίες της φωτογραφίας, ή ακόμα καλύτερα και τις δύο.





Λέγονται Trophy Scars, σχηματίστηκαν το 2002 και παίζουν... Blues Harcore Punk. Το φετινό τους album με τίτλο Holy Vacants, είναι μακράν το καλύτερο album που έχω ακούσει μέχρι στιγμής για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου