Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Δέκα ταινίες που δεν έχω δει (ακόμα)

Cinema Paradiso - Μέσα στις κινηματογραφικές προτεραιότητες μου εδώ και πολλά χρόνια, το Σινεμά ο Παράδεισος είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ταινίας που όλο λέω ότι θα την κατεβάσω και στο τέλος πάντα το ξεχνάω.



A Clockwork Orange - Θα το πω κι ας εκτεθώ. Οι ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν μου αρέσουν. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο αρέσουν σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Το κάπως ψυχρό και εγκεφαλικό στυλ του δεν είναι ακριβώς το είδος του σινεμά που θαυμάζω, παρ' όλα αυτά οφείλω να ομολογήσω ότι οι δύο τελευταίες ταινίες του (Full Metal Jacket και Eyes Wide Shut), θεωρώ ότι είναι αριστουργήματα. Εκτός από το Κουρδιστό Πορτοκάλι, δεν έχω δει και το Barry Lyndon.



Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα - Μόλις μια Ελληνική ταινία έχει κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα και δεν έχω φιλοτιμηθεί ακόμα να την δω. Η επίσημη δικαιολογία μου είναι ότι έχω ξεκινήσει, εδώ και κάποιο καιρό, να βλέπω τις ταινίες του Αγγελόπουλου με χρονολογική σειρά και ακόμα βρίσκομαι στο Ταξίδι στα Κύθηρα



Gone with the Wind - Θεωρητικά η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών (αν προσαρμόσεις στον πληθωρισμό τα 400 εκατομμύρια δολάρια κέρδος που έβγαλε παγκοσμίως πριν 75 χρόνια), μάλλον δεν θα βρω ποτέ το κουράγιο να «ξοδέψω» τέσσερις ώρες από την ζωή μου για χάρη της.



The Wizard of Oz - Δεν νομίζω ότι μπορώ να πάρω στα σοβαρά μία ταινία τρεις μεσήλικες τύπους ντυμένους σκιάχτρο, λιοντάρι και τενεκές.


The Deer Hunter - Το τρέιλερ με την Ρώσικη ρουλέτα που έδειχνε διαρκώς το Mega κατά την παιδική μου ηλικία, ήταν αρκετό για να βλέπω εφιάλτες εκείνα τα χρόνια και για να με φοβίζει ακόμη και σήμερα.



The Good, the Bad and the Ugly - Για να δω την τρίτη ταινία της «Τριλογίας των Δολαρίων» του Σέρτζιο Λεόνε, πρέπει πρώτα να δω και τις δύο προηγούμενες.



The Graduate - Κάτι με μια γάμπα και τον Ντάστιν Χόφμαν. Σωστά;



The Seventh Seal - Δύο φορές ξεκίνησα να βλέπω το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Την μία ήταν γρατζουνισμένο το dvd που είχα νοικιάσει, την άλλη ήταν κατεστραμμένο το bluray rip που είχα κατεβάσει. Η τρίτη και φαρμακερή κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον.



Titanic - Είμαι ο ένας από τους δέκα ανθρώπους αυτού του πλανήτη που ήταν έφηβοι την εποχή που προβλήθηκε ο Τιτανικός στους Κινηματογράφους και δεν τον έχουνε δει ακόμη. 

5 σχόλια :

  1. ''Για να δω την τρίτη ταινία της «Τριλογίας των Δολαρίων» του Σέρτζιο Λεόνε, πρέπει πρώτα να δω και τις δύο προηγούμενες.''
    επισης. αλλα καλο ειναι να δεις πρωτα ολες τις ταινιες του κουροσαβα. ακο με σ' αυτο.

    σινεμα ο παραδεισος, κουρδιστο πορτοκαλι και εβδομη σφραγιδα να τα δεις παραυτα.
    το πρωτο δε, αν δε το βρεις αριστουργημα, να μη μου ξαναμιλησεις ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αρχή έβαλα επιτέλους να κατεβαίνει το Σινεμά ο Παράδεισος.

      Διαγραφή
  2. δες τον Τιτανικο ρε..περασαν τα χρονια.Ασε που ο Ντι Καπριο δεν αξιζει πια τον χλευασμο μας.Ασε που ειναι το πιο διασημο ναυαγιο..το love story ειναι η αληθεια καπως αλλα μπορεις να το ξεπερασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το δω κάποτε σε 3d όταν αποκτήσω ανάλογη οθόνη. Όχι ότι θα έχει και καμία τεράστια διαφορά δηλαδή.

      Διαγραφή
  3. μπα παλια ταινια δεν εχει μεγαλη διαφορα σε 3d

    ΑπάντησηΔιαγραφή