Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Όσκαρ 2014: Awright, Awright, Awright


Τα Οσκαρ μας τελείωσαν και ειλικρινά δεν έχω το κουράγιο να κάνω κάποια αναλυτική κριτική, μιας και φέτος το παραεξάντλησα το θέμα. Σε γενικές γραμμές η βραδιά κύλησε αρκετά ομαλά, η Έλεν ντε Τζενέρις ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής σαν παρουσιάστρια, ενώ οι βραβεύσεις δεν έκρυβαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Προσωπικά κρατάω:

- Την πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο Ολύμπιον στην Θεσσαλονίκη, όπου παρακολουθήσαμε την τηλεοπτική μετάδοση της Nova. Ειδικά το θεωρείο, είναι το ιδανικότερο μέρος για να παρακολουθήσεις οποιαδήποτε προβολή.

- Τις επτά δικαιότατες βραβεύσεις του Gravity. Στον τεχνικό τομέα δεν υπάρχει ταινία εκεί έξω που να μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

- Τις μηδέν βραβεύσεις των American Hustle (0/10), Nebraska (0/6) και The Wolf of Wall Street (0/5).

  - So, to any of us, whatever those things are, whatever we look up to, whatever it is we look forward to and whoever it is we’re chasing -- to that I say Amen, to that I say "alright, alright, alright.", to that I say "just keep livin".
Το κλείσιμο από τον εντελώς μακοναχικό (sic) ευχαριστήριο λόγο του Μάθιου Μακόναχι.

- Τον πιο κουλ Οσκαρικό νικητή στην ιστορία της ιστορίας. 

- Την Αντζελίνα Τζολί να παραδίδει το Οσκαρ σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία όπου, πριν μερικά χρόνια, η ίδια είχε επίμονα αρνηθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

- Το EGOT του Ρόμπερτ Λόπεζ

- Την αποτυχημένη προσπάθεια της Λάιζα Μινέλι να μπει κι εκείνη στο θρυλικό Selfie

- Τον θριαμβευτή των φετινών Χρυσών Βατόμουρων Γουίλ Σμιθ να δίνει, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το βραβείο καλύτερης τανίας.

- Τις 20 στις 24 επιτυχημένες προβλέψεις μου στο Golderby.com. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή έβαλα στην πρώτη θέση το 20 Feet from Stardom στα ντοκιμαντέρ και το Helium στις μικρού μήκους ταινίες.

6 σχόλια :

  1. απο περυσι εισουν σιγουρος οτι θα παρει συντομα το οσκαρ ο μακοναχι, απο την αδιαφορη εμφανιση του, κατα τη γνωμη μου, στο magic mike και φετος το πηρε. εισαι θεος στις προβλεψεις. στο' πα ?
    επισης, ευτυχως, δεν πηρε τιποτα αυτη η φαρσα, American hustle, με τις αδιαφορες ερμηνειες πλην της σεξυ Amy Adams, κι ουτε εκτιμηθηκε, δικαιως, ο πιο υπερεκτιμημενος σκηνοθετης ολων των εποχων, David O' Russell που επαναλαμβανει τη μανιερα του χρησειμοποιωντας συνεχεια τους ιδιους ηθοποιους σε καρτουνιστικες εκδοχες. κριμα, Amy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το American Hustle απορώ. Καλό για μια βραδιά στο σπίτι με ποπκορν, αλλά όχι και για δέκα υποψηφιότητες. Γελάν και οι πέτρες. Η Έιμι Άνταμς και ο Μπράντλει Κούπερ πάντως ήταν φοβεροί. Ειδικά ο Κούπερ με τον Louis CK έκαναν απίστευτο δίδυμο.

      Ο Μακόναχι φαινόταν από τις επιλογές του τα τελευταία τρία χρόνια ότι κάποια στιγμή θα κέρδιζε Οσκαρ. Φέτος είχε για σύμμαχο του το True Detective που σκίζει στην Αμερική αυτή την περίοδο και την απουσία του Ρέντφορντ από την πεντάδα, οπότε...

      Όσο για τα προγνωστικά, τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα τα τελευταία χρόνια. Με τόσα βραβεία πριν τα Οσκαρ (SAG, BAFTA, Χρυσές Σφαίρες, DGA, WGA και δεν συμμαζεύεται) με λίγη σωστή μελέτη μπορείς άνετα να προβλέψεις τα περισσότερα αποτελέσματα. Το ερώτημα είναι αν θα ξαναδούμε κάποια ταινία να κερδίζει πάνω από δέκα Οσκαρ. Έχει 10 χρόνια να συμβεί, από το Return of the King, ενώ φέτος και πέρσι οι «Καλύτερες Ταινίες» κέρδισαν τρία Οσκαρ.

      Διαγραφή
    2. Ας κάνω και μια πρόβλεψη από φέτος για του χρόνου:
      Τα περισσότερα Οσκαρ το 2015 θα τα πάρει το Interstellar του Νόλαν

      Διαγραφή
  2. Nolan=θεος
    απο το following μεχρι το inception δεν εχει κανει ουτε μια ταινια κατω του 10. αν παρει οσκαρ σκηνοθεσιας ή σεναριου θα ναι η πιο δικαη βραβευση της ακαδημιας στα χρονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το πιο απίστευτο απ' όλα: Δεν έχει ακόμα καμία υποψηφιότητα σαν σκηνοθέτης. Έχει μια σαν παραγωγός (Inception) και δύο σαν σεναριογράφος (Memento, Inception)

      Διαγραφή
    2. Εντωμεταξύ το καστ του Interstellar, πλέον, είναι κάπως έτσι:

      Oscar Winner Matthew Mcconaughey
      Oscar Winner Anne Hathaway
      Oscar Winner Michael Caine
      Oscar Winner Ellen Burstyn
      Oscar Winner Matt Damon
      Oscar Nominee Jessica Chastain
      Oscar Nominee Casey Affleck
      Oscar Nominee John Lithgow

      Διαγραφή