Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

10 Ντοκιμαντέρ για το 16ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Finding Vivian Maier - Η ζωή της Βίβιαν Μάιερ, μία από τις σημαντικότερες φωτογράφους του 20ου αιώνα, η οποία έγινε γνωστή μετά θάνατον για τις περισσότερες από 100.000 φωτογραφίες που τράβηξε χωρίς να το γνωρίζει κανείς.




Our Man in Tehran - Η ιστορία που ενέπνευσε το Argo του Μπεν Άφλεκ, χωρίς τα μούσια του τελευταίου. 



The Return to Homs - Η ιστορία δύο νεαρών ειρηνιστών Σύριων που αναγκάζονται να αναθεωρήσουν τα ιδανικά τους. Μεγάλο βραβείο κριτικής επιτροπής στο φετινό Σάντανς.



The Dog - Το 1972 ο Τζον Ουόιτογουιτς προσπάθησε να ληστέψει μια τράπεζα στο Μπρούκλιν για να πληρώσει την εγχείρηση αλλαγής φύλου του εραστή του. Τρία χρόνια αργότερα αυτή η υπόθεση αποτέλεσε βάση για το Dog Day Afternoon του Σίντνεϊ Λούμετ.



The Missing Picture - Claymation που αφηγείται τις θηριωδίες που έκανε στην Καμπότζη ο στρατός των Ερυθρών Χμερ από το 1975 μέχρι το 1979. Υποψήφιο για το Οσκαρ μη αγγλόφωνης ταινίας στα φετινά βραβεία.



The Punk Singer - Η ζωή της Κάθλιν Χάνα, διάσημης φεμινίστριας και τραγουδίστριας του πανκ συγκροτήματος Bikini Kill, που ενέπνευσε το ρεύμα «riot grrrl».




The Special Need - Δύο Ιταλοί γυρνούν την Ευρώπη για να βρουν μια γυναίκα για να ξεπαρθενιάσει τον 29χρονο φίλο τους.



The Unknown Known - Το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του μεγάλου Έρολ Μόρις είναι μια μακράς διάρκειας συνέντευξη με τον πρώην υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφιλντ. 



Tim's Vermeer - Εφευρέτης από το Τέξας προσπαθεί να εξιχνιάσει τα μυστήρια γύρω από τους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέρ.



Ukraine Is Not a Brothel - «Η Ουκρανία δεν είναι μπουρδέλο» ο επικός Ελληνικός τίτλος του ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τις γυμνόστηθες φεμινίστριες Φέμεν από την Ουκρανία.

3 σχόλια :

  1. Και με αυτή την ανάρτηση, το μπλόγκ μπαίνει επίσημα σε «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Mode» Περισσότερα απο το Σάββατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τυχεροι εσεις οι κατοικοι θεσσαλονικης !
    εμεις που θα τα δουμε ολα αυτα τα τοσο ενδιαφροντα ντοκιμαντερ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά παραείναι κράχτες, κάποια στιγμή θα βγούνε και στο ίντερνετ. Κάποια άλλα (συνήθως τα Ελληνικά ντοκιμαντέρ) τα βλέπεις μόνο στο φεστιβάλ και μετά εξαφανίζονται από προσώπου γης.

      Διαγραφή