Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τα 10 Καλύτερα Blockbusters του Καλοκαιριού

10. Fast & Furious 6 - Ποτέ μου δεν συμπάθησα ιδιαίτερα αυτή τη σειρά ταινιών, για να πω την αλήθεια. Κάποιες σκηνές δράσης ωστόσο έχουν το ενδιαφέρον τους, τόσο ώστε να μην σε αποκοιμίζουν απ' όσα αδιάφορα συμβαίνουν στο ενδιάμεσο.

 
09. White House Down - Σαφώς καλύτερη από το, παρόμοιας θεματολογίας, Olympus Has Fallen. Η ταινία του Ροναλντ Έμεριχ είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενες από μια ταινία του Έμεριχ και τίποτε παραπάνω.


08. The Lone Ranger - Πιο γνωστή πλέον και ως η ταινία που έβαλε στο φετινό top-10 του ο Κουέντιν Ταραντίνο. Πέρα όμως από το πρώτο εντυπωσιακό 45λεπτο και την σκηνή καταδίωξης στο τρένο, όλη η υπόλοιπη ταινία είναι τόσο φλύαρη, όσο και οι τέσσερις Πειρατές της Καραϊβικής μαζί.


07. World War Z - Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω να βρω κάτι που το Walking Dead να μην το κάνει καλύτερα από τούτο εδώ το φιλμ και δεν βρίσκω απολύτως τίποτε. Έχει ένα κάποιο γρήγορο ρυθμό και μια ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα, αλλά πέρα από αυτά θα πρέπει στο (δυστυχώς αναπόφευκτο)  σίκουελ να προσφέρει κάτι παραπάνω από μια χούφτα υπερβίαιες σκηνές δράσης, αν θέλει να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον των θεατών.


06. The Wolverine - Καλύτερο από την προηγούμενη solo εμφάνιση του Wolverine, αλλά και πάλι όχι τόσο καλό ώστε να δικαιολογείται απολύτως η ύπαρξη τούτου του σίκουελ. Αδυνατώ να φανταστώ πως ακριβώς θα έμοιαζε αν το είχε σκηνοθετήσει ο Ντάρεν Αρονόφσκι.


05. Sharknado - Κακά τα ψέματα, το απόλυτο κινηματογραφικό γεγονός του καλοκαιριού ήταν αυτή η τηλεταινία.όπου ένας τυφώνας ξεβράζει στους δρόμους του Λος Άντζελες δεκάδες καρχαρίες. Σχετικός χαμός στο Twitter, πιθανή αναβίωση της καριέρας του Ίαν Ζίερινγκ, και μια Τάρα Ρέιντ πιο βαριεστημένη κι από τον Ραντανπλάν. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;


04. Monsters University - Όχι ακριβώς μπλόγκμπάστερ, αλλά με πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως, το τελευταίο ψηφιακό τέκνο της Pixar (sic) δείχνει πως η σημαντικότερη εταιρία animation στον κόσμο, συνεχίζει να μας προσφέρει τις καλύτερες ταινίες αυτού του είδους κάθε χρόνο. Έστω κι αν θέλει λίγη ακόμη προσπάθεια για να επανέλθει ολοκληρωτικά από την, εδώ και τρία χρόνια, χαμένη της φόρμα.


03. Man of Steel - Δεν είναι Κρίστοφερ Νόλαν ο Ζακ Σνάιντερ, όπως και δεν είναι Μπάτμαν ο Σούπερμαν. Η «So Serious» προσέγγιση δεν λειτουργεί τόσο καλά στην συγκεκριμένη περίπτωση και τις δυο τρεις φορές που το χιούμορ κάνει την εμφάνιση του, συνειδητοποιείς πως μια αλλά Iron Man 3 προσέγγιση ίσως να ήταν αυτό ακριβώς το κάτι που λείπει από τον Άνθρωπο Ατσάλι.










02. Star Trek Into Darkness - Μάλλον κατώτερο από το πρώτο μέρος, αλλά ακόμη και όταν δουλεύει στον αυτόματο πιλότο ο Άμπρααμς, ξέρει να παραδίδει κορυφαία μπλογκμπάστερς σχεδόν καλύτερα από οποιωνδήποτε άλλο Αμερικάνο σκηνοθέτη εκεί έξω.


01. Pacific Rim - Ή αλλιώς: «Transformers done right». Σοβαρά τώρα, γιγαντιαία ρομπότ εναντίων ακόμα μεγαλύτερων τεράτων, σκηνοθετημένα από τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

6 σχόλια :

  1. επρεπε να εχει οblivion μεσα.καλο ηταν.κριμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κριμα για το oblivion>οχι για την λιστα.καλη ειναι και ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Oblivion βγήκε τον Απρίλιο στην Αμερική και στην Ελλάδα (Αθήνα).

    Οι ταινίες που αναφέρω βγήκαν καλοκαίρι, είτε Αμερική, είτε Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. νομιζα καλοκαιρι ειχε βγει και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σα να μου φαινεται οτι ο del toro εχει αρχισει να τον χαλαει το hollywood οπως και το Cuaron ή ειναι ιδεα μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τα Blade 2 και Mimic ήταν καλύτερα; Τα ισπανόφωνα πάντως είναι όλα ταινιάρες.

      Διαγραφή