Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πέντε φετινά θρίλερ για να δεις το Halloween

The Conjuring - Αγνός καθαρός τρόμος παλαιάς κοπής. Το Conjuring είναι δίχως αμφιβολία η καλύτερη ταινία που σκηνοθέτησε ο Τζέιμς Γουάν από την εποχή του Saw και η ιδανικότερη απόδειξη ότι μπορούν ακόμα να υπάρξουν ενδιαφέροντα θρίλερ με στοιχειωμένα σπίτια και πνεύματα, χωρίς να λείπει ούτε ένα από τα συστατικά που έκαναν το είδος να ανθήσει, καμιά τριανταριά χρόνια πιο πριν.



Los últimos días - Ένας μυστηριώδης ιός μολύνει όλη την ανθρωπότητα με τον φόβο για... εξωτερικούς χώρους. Όσο ανόητη μπορεί να ακούγεται μια τέτοια ιδέα, με τόση πρωτοτυπία την μεταφέρουν στην οθόνη οι Καταλανοί σκηνοθέτες του Carriers. Το ότι η όλη ιστορία εξελίσσεται σε μια αγνώριστη Βαρκελώνη, προσθέτει αναμφίβολα έξτρα πόντους πρωτοτυπίας.


Magic Magic - Η Αλίσια αποφασίζει να ταξιδέψει στην Χιλή για να επισκεφθεί την ξαδέρφη της. Όταν η τελευταία αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αμερική για να δώσει εξετάσεις στο κολέγιο της, η Αλίσια αναγκάζεται να συνεχίσει τις διακοπές της με του άγνωστους φίλους της ξαδέρφης της. Καθαρά ψυχολογικός ο τρόμος στο Magic Magic, με τον Μάικλ Σερά να δίνει την πιο ανατριχιαστικά σπουδαία ερμηνεία της καριέρας του


V/H/S/2 - Δεύτερο μέρος της ανθολογίας τρόμου που ό,τι χάνει σε πρωτοτυπία, σε σχέση με το πρώτο μέρος, το κερδίζει πίσω σε επίπεδο παραγωγής και σκηνοθεσίας. Ειδικά το segment του Γκάρεθ Έβανς είναι found footage τρόμος στα καλύτερά του.


+1 - Τρομερά φιλόδοξα όλα όσα επιχειρεί ο Ντένης Hλιάδης στην δεύτερη Αμερικάνικη ταινία του και η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκει στόχο σε όλα. Πες μου όμως έναν άλλο σκηνοθέτη που θα έβαζε στο μπλέντερ χρονικά παράδοξα, κολεγιακά πάρτι, σεξ, μετεωρίτες και μετεφηβικά ρομάντζα και θα την έβγαζε καθαρή. Με διαφορά το πιο πρωτότυπο (και γιατί όχι καλύτερο) θρίλερ που είδα φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου