Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τέσσερα


Τελικά επιβεβαιώθηκε η φήμη της προηγούμενης εβδομάδας που ήθελε τον Μάθιου Μακόναχι να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινούργια ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τίτλο Interstellar. Ο Μακόναχι έκανε πέρσι το comeback της δεκαετίας, με τρεις σπουδαίες ερμηνείες στα Killer Joe, Paperboy και Magic Mike (δες την θέση που έχει στην λίστα μου με τις καλύτερες ερμηνείες του 2012) και ενώ ο Νόλαν μπορούσε να επιλέξει οποιονδήποτε σούπερσταρ του Χόλιγουντ ήθελε για την καινούργια του ταινία, δικαιωματικά επέλεξε αυτόν.


Φοβερή αφίσα για το Blood Brother του Στιβ Χούβερ, που μετά τον διπλό θρίαμβο στο φεστιβάλ του Σάντανς, κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ήμουν ένας από τους υπερήφανους ψηφοφόρους) και πάει καρφωτό για το όσκαρ σε έντεκα μήνες από τώρα. Κάνε κλικ εδώ για να δεις ολόκληρη την αφίσα.






















Τρία σημαντικότατα βραβεία πήρε το «Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» στα πρόσφατα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Καλύτερη Ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και πρώτου ανδρικού ρόλου) και κατά πάσα πιθανότητα θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στα επόμενα όσκαρ. Η ταινία του Έκτορα Λυγίζου δεν έχει παιχτεί ακόμα στις Ελληνικές αίθουσες, εκτός από το φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης πριν λίγους μήνες, όπου ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες ολόκληρου του φεστιβάλ.


Άσχετο με κινηματογραφικά θέματα, άλλα πρέπει να ειπωθεί. Το Bioshock Infinite είναι ένα από τα σπουδαιότερα video games όλων των εποχών. Προσωπικά το βάζω λίγο πιο κάτω από την κορυφή μετά το Half Life 2. Ειδικά η Ελίζαμπεθ είναι ο πιο ολοκληρωμένος χαρακτήρας που θα συναντήσεις ποτέ σε παιχνίδι και η ανατροπή του φινάλε, η πιο σοκαριστική στιγμή που θα αντικρίσεις στην οθόνη του υπολογιστή σου φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου