Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Best of 2015: Οι 10 Αγαπημένες μου Σειρές

10. Mad Men - Ο φόβος του θανάτου, η ανθρώπινη ματαιοδοξία και ο ρόλος τους στην κατασκευή του Αμερικάνικου ονείρου. Θεματολογίες όπου το Mad Men επισκεπτόταν ξανά και ξανά καθ όλη την διάρκεια του, χωρίς φυσικά να εξαιρεθούν και τα τελευταία επτά επεισόδια που προβλήθηκαν φέτος. Μοναδική ένσταση ότι όλα αυτά τα είδαμε κάπως καλύτερα, ειδικά κάπου εκεί στην τέταρτη και πέμπτη σεζόν.


09. Mr. Robot - Cyber-thriller κάπου ανάμεσα στο Fight Club και το American Psycho, το Mr. Robot παραδόξως μοιάζει να θριαμβεύει κάθε φορά που κοιτάει προς το δεύτερο. Απόλυτα πεσιμιστικό σε κάθε του αναφορά στον καπιταλισμό, την οικονομική ανισότητα και τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



08. Louie - Μετά από άπειρους πειραματισμούς στην φόρμα και στην αφήγηση, ο Louis CK επέστρεψε με την πιο ειλικρινά απλή σεζόν ολόκληρης της σειράς, χωρίς όμως να χαθεί ίχνος από όλα αυτά που μας έκαναν να την λατρέψουμε εξαρχής. 



07. Fargo - Θέλει τεράστιο ταλέντο και ικανότητα να βάζεις στο μίξερ τον κυνισμό των αδερφών Κοέν, τα ξεσπάσματα βίας του Ταραντίνο, (και... μερικούς εξωγήινους) και να την σκαπουλάρεις χωρίς καμία απολύτως δυσάρεστη συνέπεια. 



06. Better Call Saul - Origin story spin-off του Breaking Bad. Το Better Call Saul υπερνικάει όλα αυτά που αρχικά ίσως το καταδίκαζαν ακόμη και σαν ιδέα. Με μια μικρή εναλλαγή σε πιο ελαφρύτερους τόνους σε σχέση με τον προκάτοχο του, αλλά με τον ίδιο υποχθόνιο κυνισμό που φέρνει τις δύο σειρές σε πλήρη εναρμόνιση μεταξύ τους και αφήνει υποσχέσεις για σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον.



05. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst - Το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς και μακράν το καλύτερο series finale της πενταετίας. 



04. Rectify - Κάπως έτσι το έγραψα πέρσι που απολύτως δίκαια το είχα βάλει στην πρώτη θέση: «Το Rectify είναι μια εμπειρία σχεδόν μυσταγωγική. Μέσα από μια συγκλονιστική ιστορία που ξεδιπλώνεται αργά και βασανιστικά, εγείρει ερωτήματα για την συγχώρεση, την εξιλέωση, την αγάπη, την ελευθερία και κάθε τι που μας ορίζει ως ανθρώπους.»



03. BoJack Horseman - Εάν δεν ήταν ξεκαρδιστικά αστείο σχεδόν σε κάθε δευτερόλεπτο του, το Bojack Horseman θα ήταν σίγουρα το πιο αβυσσαλέα σκοτεινό τηλεοπτικό σόου εκεί έξω και ένα από τα λίγα που τολμάει να εξερευνήσει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής με περίσσιο θάρρος και τόλμη. Μακράν η κορυφαία σειρά του Netflix και ένα από τα καλύτερα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας.


02. The Leftovers - Η δεύτερη σεζόν του Leftovers ήταν ένα μεγάλο θαύμα, από αυτά όπου οι πρωταγωνιστές της σειράς συχνά πυκνά γίνονται μάρτυρες. Κάπου ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία και τον θρησκευτικό μυστικισμό, ο Ντέιμον Λίντελοφ φωνάζει παρών με ο,τι καλύτερο έχει παραδώσει σαν σεναριογράφος, μαζί με τις τρεις-τέσσερις πρώτες σεζόν του Lost.



01. The Knick - Θα ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος εάν τούτο το αριστούργημα του Στίβεν Σόντερμπεργκ, έκλεινε οριστικά τον κύκλο του με το φινάλε της δεύτερης σεζόν. Αμφιβάλω εάν χωρίς την παρουσία του, η σειρά θα αγγίξει ξανά τα ίδια tour de force επίπεδα οπτικού στιλιζαρίσματος και ερμηνευτικού πάθους από όλους τους ηθοποιούς. 


Ολόκληρη η λίστα με πάνω από 30 σειρές εδώ.

6 σχόλια :

  1. απολυτα δικαιο το νο 1 και το νο 2, οπως και το 4
    οι καλυτερες σειρες απο περυσι και φετος ειναι οι πιο αγνοημενες απο emmy και GG
    orange is the new black γιατι επεσε φετος ? η τριτη season ηταν η αγαπημενη μου
    το shameless ακομα πιο κατω βλεπω, αν εξαιρεσεις το ξενερωμα με τη μινι επιστροφη του Τζιμι, που δεν εχει λογο ο χαρακτηρας του πλεον στη σειρα, απο το καλο στο καλυτερο παει
    parks γαματο κλεισιμο εκανε, got καπου εκει
    togetherness θελω πολυ να δω, (οπως και καποια αλλα κωμικα που εχεις ή δεν εχεις στη λιστα )τους παω τρελα τους αδελφους Dusplass απο τις ταινιες τους
    Wayward Pines δες ,εχει συζητηθει πολυ, οπως και true detective, the affair και you' re the worst δευτερο κυκλο
    αλλα πιο πολυ απ' ολα δες τριτη απο hannibal, αλλο επιπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. orange is the new black όντως μπορεί να ήταν και η καλύτερη σεζόν, απλά ήθελα να βάλω στο top10 κι άλλες σειρές που δεν τις έχω ξαναβάλει.

      Shameless σταθερά καλό αλλά σίγουρα η πιο αδύναμη χρονιά του.

      True Detective, Hannibal ψιλοβαρέθηκα στα δυο πρώτα επεισόδια και τα παράτησα. Μπορεί να τα ξαναπιάσω.

      Διαγραφή
  2. ειδα ''making a murderer'' οτι ειπα για hannibal, ακομα περισσοτερο αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ thanks, κι έλεγα να το δω μέσα στο επόμενο σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή
  3. μολις ολοκληρωσα το man seeking woman πρωτη σεζον, ανετα μεσα στη δεκαδα απο μενα, οι καλυτερες κωμικες σειρες ειναι απο το fx φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω στα προσεχώς, εάν καταφέρω να βρω χρόνο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή