Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

TIFF56: Day 3

Αν
Υπόθεση: Ένας ιδιοκτήτης αρτοποιείου, μία μαθήτρια λυκείου και μία ηλικιωμένη γυναίκα θα αναπτύξουν μια ιδιαίτερη φιλία μεταξύ τους, εξαιτίας ενός γλυκού γεμιστού με πάστα κόκκινου φασολιού, που λέγεται «αν».

Η Γνώμη μου: Εάν σου αρέσει το σινεμά του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, με το An θα νοιώσεις σαν στο σπίτι σου. Το πρώτο μισό της ταινίας είναι ένας μικρός θρίαμβος συναισθημάτων, με την ιστορία να ξετυλίγεται με ζεν ρυθμούς παρακολουθώντας την καθημερινότητα τριών ανθρώπων που σου είναι αδύνατον να μην τους αγαπήσεις. Ενώ, παρόλο που το δεύτερο μέρος καταφεύγει σε εύκολους μελοδραματισμούς και κάποιες αχρείαστες υποπλοκές, η σκηνοθέτιδα Ναόμι Καουάσε καταφέρνει να κλείσει την ιστορία της με ένα αληθινά συγκινητικό φινάλε.

Πρωτότυπος τίτλος: An

Χώρα: Ιαπωνία
Χρονιά: 2015
Σκηνοθέτιδα: Ναόμι Καουάσε
Τμήμα: Eιδικές προβολές
Βαθμολογία: 4/5



Ταύρος από νέον
Υπόθεση: Κάπου στην βορειανατολική Βραζιλία, δύο άνδρες, μία γυναίκα κι ένα μικρό κοριτσάκι προσπαθούν να επιβιώσουν δουλεύοντας σε ένα ροντέο με ταύρους. 

Η Γνώμη μου: Από τις ταινίες που γνωρίζεις σχεδόν από το πρώτο δεκάλεπτο ότι θα «διώξει» αρκετό κόσμο από την αίθουσα γιατί δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα καθ όλη την διάρκεια της. Κι όμως για μένα αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα να κινηματογραφήσει κάποιος το απόλυτο τίποτα και να παραδώσει κάτι τόσο ατμοσφαιρικό, αισθησιακό 
και χιουμοριστικό. Βασικά το Neon Bull είναι ακριβώς το είδος της ταινίας που θέλω να βλέπω σε ένα φεστιβάλ κι αυτό που προσπαθεί να κάνει, το κάνει εξαιρετικά.   

Πρωτότυπος τίτλος: 
Boi neon
Χώρα: Βραζιλία
Χρονιά: 2015
Σκηνοθέτης: Γκαμπριέλ Μασκάρο
Τμήμα: Aνοιχτοί Oρίζοντες
Βαθμολογία: 4/5










Δεσμοί αίματος
Υπόθεση: Σε ένα χωρίο στην Ισλανδία, δύο αδέρφια που έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια, θα βρεθούν πιο κοντά όταν μια θανατηφόρος νόσος θα εξοντώσει όλα τα κριάρια της περιοχής.

Η Γνώμη μου: Δράμα που ξετυλίγεται αργά και νωχελικά με μικρές χιουμοριστικές πινελίες εδώ κι εκεί και ένα φινάλε που θα το θυμάσαι για πολύ καιρό. Μακράν το πιο δυνατό χειροκρότημα που άκουσα μέχρι στιγμής στο φεστιβάλ και σίγουρο κάποιο μεγάλο βραβείο στην τελετή του Σαββάτου. 


Πρωτότυπος τίτλος: 
Hrútar
Χώρα: Ισλανδία
Χρονιά: 2015
Σκηνοθέτης: Γκρίμουρ Χακόναρσον
Τμήμα: Διεθνές Διαγωνιστικό
Βαθμολογία: 4/5

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου