Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Όσκαρ 2016: Οι 10 Πιθανές Καλύτερες Ταινίες

Inside Out - Το ότι το Inside Out είναι πιθανότατα η καλύτερη ταινία της Pixar αυτή την δεκαετία, μάλλον δεν σημαίνει και πολλά, αφού στην ουσία έχει να συναγωνιστεί μόνο με το Toy Story 3. Και αφού το Toy Story 3 είχε προταθεί για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2011, γιατί να μην πράξει κάτι παρόμοιο και το Inside Out;


The Hateful Eight - Το Django Unchained είχε ψιλοαδικηθεί στα Όσκαρ του 2013, παρόλο που είχε δώσει στον Ταραντίνο και στον Βαλς το δεύτερο τους Όσκαρ (σεναρίου και Β' ανδρικής ερμηνείας αντίστοιχα). Η καινούργια ταινία του Ταραντίνο, ωστόσο, δείχνει να έχει ακόμα καλύτερες προοπτικές στα επερχόμενα βραβεία της Αμερικάνικης ακαδημίας κινηματογράφου.  


Steve Jobs - Ντάνι Μπόιλ. Ο άνθρωπος που αδικήθηκε κατάφωρα για δύο από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί στο είδος τους (28 Days Later, Sunshine). Και από τότε γυρίζει oscar baits για να εκδικηθεί τους απανταχού σινεφίλ παγκοσμίως. 


The Revenant - Δεν ξέρω αν ο Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κερδίσει το δεύτερο συνεχόμενο Όσκαρ σκηνοθεσίας, πάντως οι προοπτικές του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την πρώτη του (καθυστερημένη) νίκη, μοιάζουν εξαιρετικές.


Room - Αυτό με την Μπρί Λάρσον, που θα της χαρίζει το Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου.
Mad Max Fury Road: Γιατί έτσι πρέπει.


Joy - Ντέιβιντ Ο. Ρασελ + Τζένιφερ Λόρενς + Μπράντλεϊ Κούπερ = Πολλές, πάρα πολλές, υπερβολικά πολλές υποψηφιότητες.



Carol - Ρούνεϊ Μάρα, Κέιτ Μπλάνσετ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις ερμηνευτικές κατηγορίες και το ίδιο ο Τοντ Χάινς που ετοιμάζεται για το μεγάλο οσκαρικό comeback.

Spotlight - Ο Τομ Μακάρθι (The Station Agent, The Vistitor) επιστρέφει παρέα με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών για να αφηγηθεί μια αληθινή ιστορία που «βρομάει» Όσκαρ από χιλιόμετρα.


Bridge of Spies - Κάθε καλή ταινία που γυρίζει ο Σπίλμπεργκ, οφείλει να βρίσκεται υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. 

7 σχόλια :

  1. Πέρσι: 4/9
    Πρόπερσι: 5/9
    Πρόπροπερσι: 7/9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν 11η επιλογή βάζω και το Son of Saul το οποίο εγγυημένα θα πρωταγωνιστήσει και στις μεγάλες κατηγορίες, εκτός από αυτήν της μη Αγγλόφωνης ταινίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το καλο που της θελω της ακαδημιας να μη παρει οσκαρ ο Ντι Καπριο, επειδη απλα ετσι πρεπει ειναι ο Ντι Καπριο , ξερω γω, καποιος σουπερ σταρ που του χουν κανει ΤΟ promotion για το οσκαρ για κποιο λογο, την ιδια ωρα που ηθοποιοι τιτανες δεν εχουν καν προταθει ( John Goodman, Donald Sutherland, Jeff Daniels) ή ακομα και καλυτεροι ηθοποιοι κοντα στην ηλικια του με πολυ απαιτητικοτερους ρολους στην επισης σπουδαια κι ακρως υποτιμημενη φιλμογραφια τους ( Tom Hardy, James McAvoy) κι επισης να μην προταθει για τεταρτη συνεχη χρονια ο Bradley Cooper και ο David O' Russell για μια ακομα επιφανιακη βιογραφικη ταινια με τους ιδιους ηθοποιους, φτανει πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''απο μια επιφανιακη βιογραφικη ταινια, που δε θα μας νοιαξει καθολου'', ηθελα να προσθεσω
    επισης, ειδα οτι η προταση της Ιαπωνιας για μη αγγλοφωνη ταινια δεν ειναι ο Χιροκαζου Κοριντα, μα ποτε θα προτεινουν αυτον το σπουδαιο κινηματογραφιστη ? εχει χασει τρεις φορες το χρυσο φοινικα, εκει τουλαχιστον εναποθετω παρα πολλες αλπιδες για το μελλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δε βλεπω να κανουν promotion για τον Edward Norton, ηθοιαρας, ρολιστας, απλα δεν εχει ολα τα φωτα πανω του, αυτο ειναι ολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ στα περισσότερα. Πάντως φέτος πρέπει να είναι η πιο δύσκολη χρονιά για προβλέψεις. Δεν υπάρχει φαβορί ούτε σε μια κατηγορία ακόμα (εκτός από animation και ξενόγλωσση ταινία δηλαδή). Άρα πάμε για πολλές εκπλήξεις και πιθανότατα έναν θρίαμβο (δυστυχώς) του Ντέιβιντ Ο. Ρασελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή