Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Οι Οχτώ πιο Αναμενόμενες Ταινίες των Φετινών Καννών.

Cemetery of Splendour - Μια μεσήλικη γυναίκα που φροντίζει έναν στρατιώτη με προβλήματα ύπνου, αρχίζει να βλέπει παραισθήσεις με φαντάσματα. Από τον σκηνοθέτη του (σχεδόν) αριστουργηματικού Uncle Boonmee




Sicario - Η Έμιλι Μπλαντ ερμηνεύει μια πράκτορα του FBI, που με την συνεργασία της CIA προσπαθεί να συλλάβει ένα βαρόνο του Μεξικάνικου καρτέλ. Μετά το Incendies ο Ντενίς Βιλενέβ μοιάζει να έχει καταλάβει για τα καλά το Χόλιγουντ, με το σίκουελ του Blade Runner να ακολουθεί ως το επόμενο πρότζεκτ του.




The Tale of Tales - Ο Ματέο Γκαρόνε του Gomorrah σκηνοθετεί ένα ενήλικο παραμύθι που (αν κρίνεις από το τρέιλερ) παίζει να είναι και η καλύτερη ταινία της χρονιάς. 




Youth - Η δεύτερη Αγγλόφωνη ταινία του Πάολο Σορεντίνο μοιάζει με ριμέικ του La Grande Bellezza με φόντο τις Άλπεις. Στιλιστικά τουλάχιστον σίγουρα δεν θα απογοητεύσει.




The Sea of Trees - Η επιστροφή του Γκας Βαν Σαντ στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών, οχτώ χρόνια μετά το Paranoid Park, σίγουρα είναι μια δεύτερη ενθαρρυντική ένδειξη για την ποιότητα του Sea of Trees (η πρώτη φυσικά είναι ο πρωταγωνιστής του). 




The Lobster - Έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια για συμμετάσχει ξανά μια Ελληνική ταινία στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών, μετά τον θρίαμβο το 1998 του Αγγελόπουλου με το Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα. Η προηγούμενη ταινία του Λάνθιμου που συμμετείχε στις Κάννες, ήταν ο Κυνόδοντας και είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο στο εξίσου σημαντικό τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα.  




Our Little Sister - Είναι γνωστή η λατρεία αυτού του μπλογκ για το σινεμά του Χιροκάζου Κόρε-Εντα. Η νέα του ταινία καταφέρνει να σε συγκινήσει και μόνο από το ενάμιση λεπτό του τρέιλερ της κι ας μην γνωρίζεις ούτε μια λέξη Ιαπωνικά. 




Love - Τρίωρο μελοδραματικοσεξουαλικό έπος από τον σκηνοθέτη του Irreversible και του Enter the Void.

2 σχόλια :

  1. ανυπομονω να δω σε ποιον θα παει ο χρυσος φοινικας, εχω μεγαλη αγωνια !
    και κατι ακομα, το tribe (plemya) δε το βρησκω πουθενα, τι να κανω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν τον τελευταίο καιρό δεν έχω χρόνο σχεδόν για τίποτα και έχω ψιλοπαρατήσει το blog.Υπόσχομαι να επανορθώσω σύντομα.

    Χρυσό Φοίνικα θα πόνταρα κάπου ανάμεσα σε Σορεντίνο, Λάνθιμο και Βαν Σαντ.

    http://indomoviemania.com/2015/04/the-tribe-2014-hdrip/
    http://hdkinoman.ru/crime/190-the-tribe-2014-hd-online

    ΑπάντησηΔιαγραφή