Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Οι 10 Καλύτερες Ταινίες του 2013 που Είδα το 2014

10. American Commune: Η επιστροφή δύο γυναικών μετά από σαράντα χρόνια, στο μέρος όπου μεγάλωσαν, στο μεγαλύτερο κοινόβιο χίπηδων στην Αμερική την δεκαετία του '70. Το American Commune είναι ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, όπου ενώ φαινομενικά κριτικάρει ως ουτοπικό εκείνο το εγχείρημα, στο τέλος ανατρέπει την άποψη που έχεις σχηματίσει, με ένα αναπάντεχα συγκινητικό φινάλε.




09. R100: Ένας Ιάπωνας γράφεται σε ένα κλαμπ όπου δίνει το δικαίωμα σε μια dominatrix να εμφανίζεται όποτε θέλει αυτή στην καθημερινότητα του και να τον ταπεινώνει. Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί η πιο παρανοϊκή ταινία της (οποιασδήποτε) χρονιάς εάν δεν...




08. Moebius: ...είχαμε να κάνουμε με τον πιο παρανοϊκό Κιμ Κι Ντουκ ever.



07. Under the Skin: Γιατί πέρα από το εντυπωσιακό στιλιζάρισμα, υπάρχει και μια Σκάρλετ Γίοχανσον που πλέον μπορείς να την χαρακτηρίσεις άνετα και ως μεγάλη ηθοποιό.




06. We Are the Best!: Η επιστροφή του Λούκας Μούντισον στα feelgood μονοπάτια της καλύτερης του ταινίας, του προ δεκαπενταετίας Fucking Amal.




05. Locke: One man show για έναν εκπληκτικό Τομ Χάρντι. Ή αλλιώς, πως μπορείς με τόσα λίγα μέσα, να πετύχεις τόσα μεγάλα πράγματα.




04. Tim's Vermeer: Διότι μεγάλος καλλιτέχνης είναι αυτός που βρίσκει ευφάνταστους τρόπους να αντιγράφει.  



03. Starred Up: Όχι ακριβώς το δράμα φυλακών που έχεις ξαναδεί και σίγουρα καμία σχέση με το Shawshank Redemption.



02. Metro Manila: Περιπέτεια, Θρίλερ, οικογενειακό δράμα, το Metro Manila άνετα μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να έχει σκηνοθετήσει ο Κρίστοφερ Νόλαν.


 

01. The Wolf of Wall Street: Δεν είμαι από τους φανατικότερους του Μάρτιν Σκορσέζε, αλλά εδώ παραδίδει το καλύτερο του φιλμ τα τελευταία χρόνια (μαζί με το Shutter Island). Τόσο φρέσκο σε στυλ και ξέφρενο σε ρυθμό, που νομίζεις ότι το σκηνοθέτησε ένας εικοσάρης και όχι ένας εβδομηντάρης.


4 σχόλια :

  1. metro manila, δε βρισκω ουτε ελληνικους ουτε αγγλικους υποτιτλους. πως θα το δω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην έκδοση που είδα εγώ, ήταν τυπωμένοι (οι αγγλικοί υπότιτλοι) πάνω στην ταινία. Ψάξε μια έκδοση που να προέρχεται από bluray.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ειδα τελικα, απο το youtube, το ειχαν ανεβασει ολο, με αγγλικους. ταινιαρα, εκλαψα στο τελος, σ' αυτο και στο dancer in the dark. καμια σχεση ομως με νολαν, αν και αυτον τον αγαπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή