Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

TIFF55: Δέκα Ταινίες που Πρέπει να Δεις

Goodnight Mommy - Μετά από κοσμητική πλαστική επέμβαση, μια μητέρα επιστρέφει στο σπίτι όπου την περιμένουν τα δίδυμα αγόρια της. Η αλλαγή στην συμπεριφορά της μητέρας, κινεί υποψίες στα δυο παιδιά για το αν όντως είναι αυτή στην πραγματικότητα η μητέρα τους. Αυστριακό θρίλερ κάπου ανάμεσα στον Κυνόδοντα και το Orphanage



Forget me Not - Δεκατρία χρόνια μετά το εξαιρετικό Πες στη Μορφίνη Ακόμα την Ψάχνω, ο Γιάννης Φάγκρας επιστρέφει με την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, την οποία ετοίμαζε εδώ και δέκα χρόνια. 



Νορβηγία -  Στην Αθήνα του 1984, ένα βαμπίρ κάνει την εμφάνιση του με σκοπό να βρει ένα «ζεστό κορίτσι». Μετά το διαγωνιστικό τμήμα του Κάρλοβι Βάρι, η ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ θα προβληθεί και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.



Phoenix -Στο Βερολίνο αμέσως μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, Εβραία που έχει αλλάξει το πρόσωπο της από τις πλαστικές εγχειρίσεις, ψάχνει να βρει τον πρώην άντρα της, τον οποίο υποπτεύεται ότι την πρόδωσε στους Ναζί. «Χιτσκοκικό» θρίλερ που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε όποιο φεστιβάλ έχει προβληθεί και κέρδισε το βραβείο FIPRESCI στο Σαν Σεμπαστιάν.



Timbuktu - Τζιχαντιστές εισβάλουν και καταλαμβάνουν το Τιμπουκτού. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το φιλμ του Αμπντεραχμάνε Σισάκο αναμένεται να είναι η πιο δυνατή εμπειρία του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.



99 Homes - Ο Ραμίν Μπαχράνι τα βάζει με τον καπιταλισμό. Δεν χρειάζεται να γνωρίσεις τίποτε άλλο.



The Tribe - Σε ένα σχολείο κωφών στην Ουκρανία, ένας έφηβος προσπαθεί να προσαρμοστεί. Ούτε υπότιτλοι, ούτε διάλογοι, στην ταινία που θα κερδίσει άνετα τον φετινό Χρυσό Αλέξανδρο.



Force Majeure - Η ζωή μιας οικογένειας τουριστών στις Γαλλικές Άλπεις, αλλάζει όταν γίνονται μάρτυρες μίας χιονοστιβάδας. Η ταινία που κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.



Leviathan - Η πρόσφατη ταινία του σπουδαίου Αντρέι Ζβιάνγκιτσεφ, όπου θεωρείται από πολλούς το φαβορί στα επερχόμενα Οσκαρ στην κατηγορία της μη αγγλόφωνης ταινίας. 



Winter Sleep - Τρεις ώρες και ένα τέταρτο διαρκεί ο φετινός Χρυσός Φοίνικας. Χαλάλι σου Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν.

3 σχόλια :

  1. Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν θα αφιερώσω τον χρόνο που έχω αφιερώσει τα προηγούμενα χρόνια, αν και σκοπεύω να παρακολουθήσω το λιγότερο καμιά δεκαπενταριά ταινίες.

    Εδώ μπορείς να βρεις τις 33 ταινίες φετινής σοδειάς που έχω ξεχωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα αναμενω ολα αυτα, ειδικα αυτα της θεσσαλονικης και των καννων, δες και το μικρο ψαρι, αν δε το χεις δει
    στο μεταξυ, the good wife 5x15, ΟΟΟΟΧΙΙΙΙ, αξιζει να το συνεχισω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε φυσικά αξίζει, αν και δεν έχω δει ακόμα τίποτε από την έκτη σεζόν. Μικρό ψάρι και πάλι δεν μπόρεσα να το δω γαμώτο. Είχα να επιλέξω ανάμεσα σε αυτό, το Winter Sleep και το Phoenix και τελικά επέλεξα το τελευταίο λόγω του ότι είχε την μικρότερη διάρκεια.

      Διαγραφή