Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Interstellar: Σποϊλεριάρικο Τρέιλερ

 

- Τοκ, τοκ.
- Καλώς τον Μακόναχι

To εντυπωσιακό τρέιλερ του Interstellar έκανε χθες την εμφάνιση του στο διαδίκτυο και απο την πρώτη στιγμή που το είδα, εύχομαι να μην είχα πατήσει το play. 

Καταρχάς εύκολα καταλαβαίνεις ότι αυτή εδώ θα είναι πιο διαφορετική από τις προηγούμενες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν. Τόσο η παλέτα των χρωμάτων όσο και το ύφος της ταινίας θυμίζουν περισσότερο Στίβεν Σπίλμπεργκ και λιγότερο Νόλαν. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Το ίδιο περίπου έκανε και ο Τζέι Τζέι Άμπραμς με το Super 8, θέλωντας να αποτίσει φόρο τιμής στον σκηνοθέτη που τον επηρέασε όταν ήταν έφηβος και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου με το τρέιλερ είναι ότι, με ένα πλάνο του ενός δευτερολέπτου, προδίδει την εξέλιξη της ταινίας και πλέον μπορείς εύκολα να υποθέσεις ποιόν χαρακτήρα της ταινίας υποδύεται ο κάθε ηθοποιός. Σαφώς και δεν βλέπουμε τι συμβαίνει όταν το διαστημόπλοιο του Μακόναχι περνάει μέσα από την διαστημική σκουλικότρυπα, αλλά ήδη έχουμε μια σύνοψη των όσων έχουν προηγηθεί και τον οδήγησαν σε αυτό το ταξίδι και άνετα μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί στο δεύτερο μισό της ταινίας. Ήδη δηλαδή το τρέιλερ έχει προδώσει περισσότερα απ' ο,τι έχει προδώσει οποιοδήποτε άλλο τρέιλερ για ταινία του Νόλαν.

Ειδικοί που έχουν διαβάσει το πρώτο ντραφτ του σεναρίου (το οποίο έχω κι εγώ, αλλά σιγά μην το διαβάσω), λένε ότι παρόλα τα spoilers του τρέιλερ, προδίδεται μόνο το 5% της ταινίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα προσπαθήσω να αποφύγω οποιαδήποτε αναφορά και άρθρο για την ταινία, ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δω το δεύτερο τρέιλερ που πιθανότατα θα κυκλοφορίσει τον Ιούλιο μαζί με τους νέους Transformers. Enough is enough.

1 σχόλιο :