Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Interstellar: Τι Γνωρίζουμε Μέχρι Τώρα


- Στις 16 Μαΐου, μαζί με την πρεμιέρα του Godzilla, θα προβάλλεται στις Αμερικάνικες αίθουσες και το πρώτο «κανονικό» τρέιλερ της καινούργιας ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν. Λίγες ώρες αργότερα (ή και νωρίτερα) το τρέιλερ θα είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο. Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε κυκλοφόρησε με το τεύχος του Entertainment Weekly η πρώτη επίσημη φωτογραφία της ταινίας, όπως και το πρώτο εντυπωσιακότατο πόστερ.

- Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την πλοκή του Interstellar είναι ότι εξελίσσεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου η αγροκαλλιέργεια βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο και ένας άντρας μαζί με μια ομάδα επιστημόνων αναλαμβάνουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και την επιστήμη για να ταξιδέψουν μέσω μιας σκουληκότρυπας στο διάστημα και να ανακαλύψουν καινούργιους κατοικήσιμους πλανήτες.

 - Αυτή θα είναι η ένατη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και η πρώτη μετά το Following όπου διευθυντής φωτογραφίας δεν θα είναι ο (βραβευμένος με Οσκαρ για το Inception) Γουόλι Πφίστερ, ο οποίος φέτος έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το παντελώς αποτυχημένο Transcendence. Κανένας λόγος ανησυχίας πάντως, καθώς την θέση του ανέλαβε ο υπερταλαντούχος Χοΐτε Βαν Χοϊτέμα (Let the Right One In, Tinker Tailor Soldier Spy, Her).

- Το σενάριο είχε γράψει ο αδερφός του Κρίστοφερ, Τζόναθαν Νόλαν, πριν μερικά χρόνια και την σκηνοθεσία αρχικά είχε αναλάβει ο Στίβεν Σπίλμπερκ. Τελικά λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας ο Σπίλμπερκ αποχώρησε και το σενάριο ξαναγράφτηκε από τον Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος τελικά ανέλαβε και την σκηνοθεσία.

- Στην ταινία πρωταγωνιστούν πέντε Οσκαρικοί νικητές (Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Μάικλ Κέιν, Έλεν Μπέρστιν και σε μικρό ρόλο ο Ματ Ντέιμον) και τρεις Οσκαρικοί υποψήφιοι (Τζέσικα Τσάστεϊν, Κάσεϊ Άφλεκ και Τζον Λίθγκοου). Αυτή θα η έκτη συνεργασία του Νόλαν με τον Μάικλ Κέιν. 

-  Το Interstellar είναι η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς, κατά την γνώμη μου, και θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 7 Νοεμβρίου, ακριβώς δηλαδή την περίοδο που κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες που έχουν υψηλούς στόχους για τα Οσκαρ.


1 σχόλιο :