Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

TDF16: Day 5

Αμερικανικό κοινόβιο
Υπόθεση: Δύο αδερφές που μεγάλωσαν στο μεγαλύτερο Αμερικάνικο κοινόβιο χίπηδων, επιστρέφουν έπειτα από 25 χρόνια έτοιμες ν’ αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους.
 
Η Γνώμη μου: Βασισμένο ως επί το πλείστον σε αρχειακό υλικό, το
American Commune πρωταρχικά καταγράφει μια ρομαντική εποχή όπου η πίστη στην συλλογικότητα ήταν κινητήρια δύναμη στις ζωές των ανθρώπων. Αναπόφευκτα το τέλος εποχής του κοινοβίου δίνει έναν μελαγχολικό τόνο στην ταινία και σχεδόν σε κάνει να θέλεις να χάσεις κάθε ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ωστόσο λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους, σε έναν αφοπλιστικά συγκινητικό επίλογο, οι δύο σκηνοθέτιδες φωτίζουν την ταινία με μία αχτίδα ελπίδας, ικανή να επαναφέρει για πάντα την πίστη σου στους ανθρώπους και την αξία της αλληλεγγύης. 

Πρωτότυπος τίτλος: American Commune
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Χρονιά: 2013
Σκηνοθεσία:
Νεϊντίν Μούντο, Ρίνα Μούντο Κροσέρ
Τμήμα: Κοινωνία
Βαθμολογία: 4.5/5



Άρχισαν τα όργανα  
Υπόθεση: Τρία συγκροτήματα από την Αμερική, την Σερβία και τους Ρομά, συμμετέχουν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ χάλκινων πνευστών στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γκούτσα της Σερβίας.
 
Η Γνώμη μου: Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα φεστιβάλ με τόσο σπουδαία μουσική
διεξάγεται μόλις 600 χιλιόμετρα από το σπίτι μου και ποτέ δεν έχω ακούσει τίποτε γι' αυτό. Ακόμα πιο εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου σε αυτό. Περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι παρακολουθούν το φεστιβάλ κάθε χρόνο και το
Brasslands καταφέρνει πολύ πετυχημένα να αποτυπώσει τόσο τον παλμό του, όσο και την αγωνία των μουσικών που διαγωνίζονται σ' αυτό. Έστω κι αν στα 88 του λεπτά σου δίνει την εντύπωση ότι κρατάει λίγο περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε.

Πρωτότυπος τίτλος: Brasslands
Χώρες Παραγωγής: ΗΠΑ, Σερβία

Χρονιά: 2013
Σκηνοθεσία:
Κολεκτίβα «Meerkat Media»
Τμήμα: Μουσική & Χορός
Βαθμολογία: 3.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου