Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Όσκαρ 2014: Οι Πέντε Πιθανές Εκπλήξεις

Το Οσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ή στον Τσιούετελ Έτζιοφορ (ή στον Μπρους Ντερν): Ίσως να προσπαθούμε να το κάνουμε περισσότερο ντέρμπι απ' ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Θεωρητικά πάντως, αυτή είναι η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση στην συγκεκριμένη κατηγορία εδώ και χρόνια και οι εν λόγω κύριοι έχουν αρκετές πιθανότητες να κάνουν την έκπληξη και να εκτοπίσουν τον Μάθιου Μακόναχι από την κορυφή. Μια παραπάνω πιθανότητα δίνω στον Ντι Κάπριο λόγω της μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας και ενός εκπληκτικού σερί ερμηνειών που έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά από την ακαδημία (Django Unchained, J. Edgar, Shutter Island, Revolutionary Road)

 




Το Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο Gravity: Το οποίο όμως έχει πολλά εμπόδια να υπερκεράσει: Είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, έχει γυναίκα πρωταγωνίστρια και το σενάριο του δεν είναι καν υποψήφιο. Κι όμως εξαιτίας του Αλφόνσο Κουαρόν, που είναι το απόλυτο φαβορί για το βραβείο σκηνοθεσίας, το Gravity μπορεί να «συμπαρασύρει» μια κατηγορία που είναι σχεδόν πάντα αχώριστη με αυτή της σκηνοθεσίας. 



Η Τζένιφερ Λορενς κερδίζει το δεύτερο συνεχόμενο Οσκαρ της: Όποια Χολιγουντιανή πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις την Λουπίτα Νιόνγκο από κάτω. Δεν υπάρχει εξώφυλλο περιοδικού ή Αμερικάνικο Talk show που να μην έχει εμφανιστεί. Στον αντίποδα η Τζένιφερ Λόρενς δεν πολυνοιάζεται για το αν θα κερδίσει καθώς, σε αντίθεση με την μεγάλη αντίπαλο της στην κατηγορία του δεύτερου γυναικείου ρόλου, δεν κάνει καμία καμπάνια και κάθεται στο σπίτι της, βλέπει Homeland και μετράει τα εκατομμύρια δολάρια των Hunger Games. Έλα όμως που η Λόρενς είναι η νούμερο ένα σταρ του πλανήτη και αυτή η «χαλαρότητα» της μπορεί να αποδειχθεί ωφελιμότερη απ΄ό,τι οι περισσότεροι υποθέτουν. 



Οι Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κερδίζουν το πρώτο τους Οσκαρ για το σενάριο του Before Midnight: Ευσεβής πόθος, δυστυχώς.


 

Το 20 Feet from Stardom κερδίζει το Οσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ: Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία των Οσκαρ, όλα τα μέλη της Αμερικάνικης ακαδημίας κινηματογράφου έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στην συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μια «εξειδικευμένη» ομάδα ανθρώπων όπως ίσχυε μέχρι πέρσι. Αρκετά πιθανό δηλαδή να δούμε να κερδίζει, όχι η καλύτερη ταινία (The Act of Killing), αλλά η πιο «εύπεπτη».  

3 σχόλια :

  1. Προσωπικά, έπαιξα τιμητικά στο Sportingbet ένα μικρό ποσό για τον Ντι Κάπριο στον πρώτο ανδρικό ρόλο και για το Gravity στην καλύτερη ταινία. Ρεαλιστικά, αυτές μπορεί να είναι οι δυο πιο πιθανές εκπλήξεις της βραδιάς.

    Στον αντίποδα τα πέντε πιο σίγουρα βραβεία είναι τα ακόλουθα:

    Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν (Gravity)

    Δεύτερος Ανδρικός Ρολος: Τζάρετ Λέτο (Dallas Buyers Club)

    Πρώτος Γυναικείος Ρόλος: Κέιτ Μπλάνσετ (Blue Jasmine)

    Κινούμενο Σχέδιο: Frozen

    Ειδικά Εφέ: Gravity

    Όλες οι προβλέψεις μου αναλυτικά εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βαλε και το βελγικο ή αυτο του βιρντεμπεργκ στα ξενογλωσσα οπως βαλε και αυτο της Adams στον πρωτο γυναικειο ή αυτο του Fassbender στο δευτερο ανδρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Βελγικό είναι καλή περίπτωση για ποντάρισμα. Τα άλλα νομίζω παραείναι ρίσκο. Αν ήθελα να ρισκάρω τόσο ίσως το έκανα στον Δεύτερο Γυναικείο (που είναι αμφίρροπος ο αγώνας) και ίσως πόνταρα σε μια έκπληξη της Σάλι Χόκινς.

      Διαγραφή