Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Όσκαρ 2014: Β΄ Γυναικείος Ρόλος


Τα πράγματα είναι απλά. Εάν η Τζένιφερ Λόρενς δεν είχε κερδίσει πέρσι το Οσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για το Silver Linings Playbook, φέτος θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κατηγορία του δεύτερου γυναικείου ρόλου για το American Hustle. Στα 23 της χρόνια όμως, λίγο δύσκολο η Αμερικάνικη ακαδημία κινηματογράφου να της δώσει δεύτερο συνεχόμενο βραβείο, από την στιγμή μάλιστα που ολόκληρη Μέριλ Στριπ έπρεπε να φτάσει στα 63 για να πάρει το τρίτο της Οσκαρ. Μπορεί ουσιαστικά να είναι η πιο σημαντική ελπίδα για την ταινία της να φύγει με κάποιο βραβείο ερμηνείας και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη σταρ στο Χόλιγουντ τούτη την στιγμή, αλλά η Χρυσή Σφαίρα νομίζω πως είναι υπεραρκετή για φέτος.

Στον αντίποδα η Λουπίτα Νιόνγκο, είναι μια ηθοποιός όπου κανένας δεν είχε ακουστά μέχρι πριν λίγους μήνες όπου έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το 12 Years a Slave. Από εκεί και πέρα κέρδισε το εξαιρετικά σημαντικό βραβείο του σωματείου ηθοποιών Αμερικής όπως και αυτό των κριτικών, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχει πάρει αρκετή φόρα για να κερδίσει και το πρώτο της Οσκαρ. Άλλωστε το Χόλιγουντ τρελαίνεται για ιστορίες ανθρώπων που ήρθαν από το πουθενά και βρέθηκαν να ζουν το Αμερικάνικο όνειρο σε όλο του το μεγαλείο. Ρώτα και τον Κρίστοφ Βαλτς, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Β' Γυναικείος ρόλος 
Θα κερδίσει: Λουπίτα Νιόνγκο (
12 Years a Slave) 
Μπορεί να κάνει την έκπληξη: Τζένιφερ Λόρενς (American Hustle)  
Θέλω να κερδίσει: Σάλι Χόκινς (Blue Jasmine)    
Έπρεπε να ήταν υποψήφια: Λέα Σεϊντού (La vie d'Adèle)

2 σχόλια :

  1. δε μας λες ομως για την Χοκινς που θες να κερδισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά κάπου ανάμεσα σε Σάλι Χόκινς και Τζουν Σκουίμπ ήμουν. Όταν είδα το Blue Jasmine απόρησα γιατί όλοι εκθείαζαν την Κέιτ Μπλάνσετ και όχι την Σάλι Χόκινς. Φοβερή ερμηνεία, φοβερή ηθοποιός.

      Διαγραφή