Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Οι 10 Πολυαναμενόμενες Ταινίες του 2013

Why Don't You Play in Hell? - Όχι δεν είναι λάθος ο τίτλος της ανάρτησης. Πολλές από τις ταινίες που κυκλοφόρησαν στις χώρες παραγωγής τους στο τέλος του 2013, θα τις δούμε στην Ελλάδα μέσα στο 2014. Και όχι αναγκαστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες αφού, καλή ώρα, δεν θυμάμαι καμία ταινία του Σίον Σόνο να έχει πάρει διανομή στην χώρα μας. Το Why Don't You Play in Hell? ακούγεται πολύ κοντινό στο θεότρελο Love Exposure του ίδιου δημιουργού, με κάπως ποιο «μαζεμένη» χρονική διάρκεια.



Enemy - Μετά το Prisoners, ο Καναδός Ντένις Βιλνέβ, ξανασυνεργάζεται με τον Τζέικ Τζίλενχαλ, σε ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου ένας άνδρας αναζητά κάποιον που του μοιάζει υπερβολικά.



Under the Skin - Η Σκλαρλετ Γιόχανσον υποδύεται μια εξωγήινη και κυκλοφορεί ολόγυμνη σε αρκετές σκηνές της ταινίας. Χρειάζεται να σου πω κι άλλα;



The Wind Rises - Η τελευταία (εντελώς όμως) ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι.



The Double - Με το Submarine, o Ρίτσαρντ Αγιοάντε υπέγραψε ένα από τα καλύτερα σκηνοθετικά ντεμπούτα της δεκαετίας. Η δεύτερη του ταινία, προβλήθηκε στο τελευταίο φεστιβάλ του Τορόντο και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ωστόσο η υπόθεση της θυμίζει ανησυχητικά το προαναφερθέν Enemy. 



The Disappearance of Eleanor Rigby - Σχεδιασμένο αρχικά σαν δύο ταινίες, όπου στην κάθε μια θα παρακολουθούσαμε την πορεία της σχέσης ενός ζευγαριού από την Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια του άνδρα και της γυναίκας αντίστοιχα. Το Disappearance of Eleanor Rigby, τελικά θα προβληθεί σαν μια ταινία διάρκειας 190 λεπτών με πρωταγωνιστές την Τζέσικα Τσάστεϊν και τον Τζέιμς Μακαβόι.



Dallas Buyers Club - Αυτό όπου ο Μάθιου Μακόναχι έχασε 17 κιλά για να υποδυθεί έναν φορέα του AIDS και ο Τζάρεντ Λέτο ερμηνεύει μια τρανσέξουαλ. Μην παραξενευτείς αν δεις και τους δύο να φεύγουν με το όσκαρ πρώτου και δεύτερου ανδρικού ρόλου, αντίστοιχα, στα επερχόμενα όσκαρ.




Nymph()maniac - Το τετράωρο έπος του Λάρς φον Τρίερ, που δυστυχώς θα χωριστεί σε δύο μέρη για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη εκτός της Δανίας.



Snowpiercer - Ξέχνα τον Παρκ Τσαν-Γουκ και τον Κιμ Τζι-Γουν. Ο σημαντικότερος σκηνοθέτης Νοτιοκορεατικής καταγωγής είναι ο Μπονγκ Τζουν-Χο των αριστουργηματικών Memories of Murder και Mother. Tο Snowpircer είναι ένα έπος επιστημονικής φαντασίας σχετικά με ένα τρένο όπου κάνει τον γύρω της Γης, όταν ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καταστρέφει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι κριτικές έως τώρα είναι διθυραμβικές




Her - Μπορεί ο Σπάικ Τζόνσι να με απογοήτευσε ελαφρώς με το Where the Wild Things Are. Το Her όμως ακούγεται ακριβώς σαν την ταινία που περίμενα εδώ και χρόνια να έρθει από τον δημιουργό των αξεπέραστων Being John Malkovich και Adaptation.

1 σχόλιο :