Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τέσσερα

     Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Louis CK είναι ο σπουδαιότερος κωμικός της εποχής μας. Το Louie είναι μακράν η καλύτερη τηλεοπτική σειρά της τελευταίας τριετίας και τα special απο τις stand up εμφανίσεις του, που βγάζει μια φορά κάθε χρόνο, είναι ο,τι πιο αστείο θα παρακολουθήσεις σε ολόκληρο το έτος. Το Oh My God, που προβλήθηκε πριν μια εβδομάδα από το HBO, προσωπικά με έκανε να κατουρηθώ στην κυριολεξία από τα γέλια. Πάτησε το play για να πάρεις ένα μικρό δείγμα από αυτό και θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοώ.


Θέλεις να δεις τα Oblivion, G.I. Joe: Retaliation, Star Trek Into Darkness, World War Z και Fast & Furious 6 στον κινηματογράφο και ζεις στην Θεσσαλονίκη; Ξέχνα το! Σύμφωνα με το filmboy.gr, η εταιρία διανομής των παραπάνω ταινιών στην Ελλάδα, δεν θα τις προβάλει στους πολυκινηματογράφους (παρά μόνο σε μεμονωμένες αίθουσες), γιατί αντιδρά στην προσφορά των 1+1 εισιτηρίων που έχουν καθιερώσει αυτοί. Αν λάβεις υπόψη σου ότι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποια μεμονωμένη αίθουσα που να προβάλει blockbusters, τότε θα πρέπει ταξιδέψεις είτε στην Αθήνα, είτε σε κάποια κωμόπολη τις Μακεδονίας για να δεις μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, Τι πιο φυσιολογικό άλλωστε από μια εταιρία να ζητάει, σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης, από τους πελάτες τις να πληρώσουν τα διπλάσια για να απολαύσουν το προϊόν της.


Και επίσημα πλέον ο Τέρενς Μάλικ μπήκε στην λίστα μου με τους σκηνοθέτες που ο,τι και να σκηνοθετήσουν θα το θεωρώ αριστούργημα (Νόλαν, Ταραντίνο μερικοί από αυτούς). Το To the Wonder, μοιάζει σαν το μικρό αδερφάκι του The Tree of Life, καθώς είναι σκηνοθετημένο με την ίδια αφαιρετική λογική, ωστόσο δεν καταπίανεται με κάτι μεγαλεπήβολο όπως η γέννηση του σύμπαντος, αλλά με μια απλή ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων και την κρίση που περνάει η σχέση τους. Διεύθυνση φωτογραφίας και μουσική σε κορυφαία επίπεδα.



Διπλό Πασχαλινό δώρο θα μας κάνει η Inner Ear, καθώς στις 29 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν τα καινούργια album του Παύλου Παυλίδη και των Κόρε Ύδρο. Το «Θα ’ρθει μια μέρα» που μπορείς να ακούσεις εδώ πιο πάνω, είναι το τραγούδι που έγραψε ο Παυλίδης για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, ενάντια στην καταστροφή του φυσικού πλούτου της περιοχής από τα μεταλλεία χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου