Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

TDF15: Fuck for Forest

Φιλανθρωπική οργάνωση ονόματι Fuck for Forest συγκεντρώνει χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος πουλώντας τσόντες των μελών της στο διαδίκτυο. Η αποστολή τους στον Αμαζόνιο για την διάσωση των δασών δεν θα είναι και τόσο επιτυχημένη.

Αρκετά έξυπνη η ιδέα να κινηματογραφηθούν για μια ταινία τα μέλη και οι δραστηριότητες μιας τόσο παράξενης οργάνωσης. Οι ίδιοι οι χαρακτήρες δε είναι τόσο αλλόκοτοι που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ούτε στην πιο οργιώδη φαντασία ενός σεναριογράφου. Γιατί όμως τελικά το Fuck for Forest αποτυγχάνει να βρει στόχο και να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον;

Πρώτα απ' όλα στο πρώτο μισό της ταινίας όπου εξελίσσεται στο Βερολίνο, έδρα της οργάνωσης, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Απλά παρακολουθούμε μια χούφτα ετερόκλητων χαρακτήρων να γυρνάνε στους δρόμους της πόλης προωθώντας την οργάνωση τους και έπειτα να χαμουρεύονται αναμεταξύ τους στο σπίτι τους, γυρίζοντας το υλικό που θα διαθέσουν στο ίντερνετ. Ακόμα και στο δεύτερο μέρος όπου ταξιδεύουν στον Αμαζόνιο για να βοηθήσουν οικονομικά του ντόπιους, νιώθεις ότι ο σκηνοθέτης προσπαθεί να τραβήξει όσο περισσότερο γίνεται τα πλάνα και την ιστορία μπας και καταφέρει να βγάλει μιάμιση ώρα ταινίας. Τελικά ούτε αυτό καταφέρνει.

Αδικαιολόγητα αργό σε ρυθμούς και λιγότερο αστείο απ' ότι θα περίμενες, το Fuck for Forest νομίζω πως θα λειτουργούσε καλύτερα αν είχε μια συγκεκριμένη ιστορία να διηγηθεί, έστω κι αν θα έπρεπε να θυσιάσει την αληθοφάνεια προς χάριν της μυθοπλασίας. Κάπως έτσι θα έβγαινε κερδισμένη και η ίδια η οργάνωση και ο βαριεστημένος θεατής.

Πρωτότυπος τίτλος: Fuck for Forest
Χώρα: Πολωνία - Γερμανία
Χρονιά: 2012
Σκηνοθέτης: Μίχαου Μάρτσακ
Τμήμα: Κοινωνία και Περιβάλλον
Βαθμολογία: 2.5/5

1 σχόλιο :