Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Νοέμβριος 2011: The Top

Life's Too Short - Η καλύτερη τηλεοπτική πρεμιέρα του Νοεμβρίου ήταν φυσικά η νέα δουλειά του Ρίκι Τζερβές, στην οποία παρακολουθούμε την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νάνος ηθοποιός Γουόργουικ Ντέιβις για να βρει εργασία. Εξωφρενικό χιούμορ με μπόλικα χτυπήματα κάτω από την μέση και γκεστ εμφανίσεις από τους Λίαμ Νίσον, Τζόνι Ντεπ και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

52ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Μακριά από τις αδικαιολόγητες γκλαμουριές προηγούμενων εκδηλώσεων, φέτος είδαμε ένα από τα καλύτερα προγράμματα των τελευταίων ετών με ταινίες που δύσκολα θα βρεις για download στον υπολογιστή σου, πόσο μάλλον στο σινεμά της γειτονιάς σου (λέμε τώρα). Αν οι Ελληνικές ταινίες ήταν καλύτερες (και περισσότερες) όλα θα ήταν ιδανικά.

Rubik - Solar - Να' ναι καλά ο Αργύρης Ζήλος από το Αθηνόραμα που μου σύστησε τούτους τους απίστευτους Φινλανδούς και την μεγαλειώδη ποπ τους.


Άλπεις - Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια Ελληνική ταινία θα βρεθεί δικαιότατα μέσα στο τοπ-10 με τις καλύτερες της χρονιάς. Ταυτόχρονα χιουμοριστικές και δραματικές, οι Άλπεις ίσως να μην καταφέρνουν να φτάσουν το μεγαλείο του Κυνόδοντα, είναι ωστόσο μια ακόμα απόδειξη ότι ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ίσως ο σημαντικότερος Ευρωπαίος σκηνοθέτης αυτή την στιγμή εκεί έξω.



Cut - Αφού όλες οι ταινίες που ήθελα να δω την προτελευταία μέρα του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ήταν sold out, κατέληξα στην προβολή της μοναδικής που είχε διαθέσιμα εισιτήρια. Κι αυτή, έτσι απλά, έτυχε να είναι και η καλύτερη ολόκληρου του φεστιβάλ. Τι κρίμα που λίγοι την πήραν χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου