Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Five from my Watchlist

Life in a Day - Τον Ιούλιο του 2010, 80.000 βιντεάκια ανέβηκαν στο Youtube από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που τράβηξαν με την κάμερα τους ένα στιγμιότυπο από εκείνη την ημέρα. Έξι σκηνοθέτες κλήθηκαν να διαλέξουν τα καλύτερα από αυτά για να φτιάξουν μια κινηματογραφική κάψουλα του χρόνου για τις μελλοντικές γενιές. Η επίσημη κυκλοφορία του Bluray είναι στις 8 Νοεμβρίου
.
The Autobiography of Nicolae Ceausescu - Τρίωρο ντοκιμαντέρ με θέμα (προφανώς) την πολυτάραχη 24χρονη θητεία του Νικολάι Τσαουσέσκου σαν Γενικού γραμματέα του Ρουμανικού κομμουνιστικού κόμματος και αρχηγού του Ρουμανικού κράτους από το 1967 μέχρι το 1989. Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στις περσινές Κάννες όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ακόμα περιμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πότε (και αν) θα κυκλοφορήσει επιτέλους σε DVD. 

J.A.C.E. -  Κάτι σαν ανεστραμμένη οδύσσεια με στοιχεία από Όλιβερ Τουίστ λέγεται ότι θυμίζει η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Μενέλαου Καραμαγγιώλη που επιστρέφει στο σινεμά έπειτα από 13 χρόνια. Το J.A.C.E. θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τόκιο σε λίγες μέρες και θα περάσει για λίγο από την χώρα μας τον Νοέμβριο για το επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, πριν συνεχίσει την πορεία του σε ακόμα περισσότερα φεστιβάλ ανά τον πλανήτη.


Hara-Kiri: Death of a Samurai - Ριμέικ εκείνης της παλιάς γιαπωνέζικης ταινίας από τον πάντα δραστήριο Μιίκε Τακάσι όπου μας έρχεται φουριόζος από το περσινό bloodbath του Thirteen Assassins.

The Swell Season - Αφού σε σχετική λίστα μου με τις καλύτερες ταινίες της περασμένης δεκαετίας, έβαλα το Once στην πρώτη θέση, θα ήταν παράλογο να μην περιμένω με αγωνία τούτο το ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ με θέμα την κανονική ζωή των πρωταγωνιστών εκείνης της ταινίας.

Μια φορά τον μήνα θα παρουσιάζω πέντε από τις πιο αναμενόμενες ταινίες που έχω "καρφιτσώσει" στο Watchlist του IMDB.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου