Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

The Best Films of 2010 - Revisited

Inception - Χρόνια είχε το σενάριο μέσα στο μυαλό του ο Κρίστοφερ Νόλαν αλλά ποτέ κανένας παραγωγός δεν είχε τα κότσια να το χρηματοδοτήσει. Από την στιγμή βέβαια που ο Σκοτεινός Ιππότης έσπασε κάθε ρεκόρ στο παγκόσμιο Box Office, ολόκληρο το Χόλιγουντ πλέον προσκυνάει στα πόδια του. Και όχι άδικα βεβαίως.
 
Toy Story 3 - Η ταινία που δεν έλειψε από ΚΑΜΙΑ λίστα με τις καλύτερες ταινίες της περασμένης χρονιάς.

Exit Through the Gift Shop - Κάπου σε μια γωνία της Αγγλίας ο Μπάνκσι θα γελάει με όλον τον ντόρο που προκάλεσε η πρώτη του σκηνοθετική δουλεία. Ένα απίστευτο ντοκιμαντέρ με θέμα τους καλλιτέχνες του δρόμου που θόλωσε τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ψέμα με τρόπο άκρως αναπάντεχο.

 Incendies - Ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, το ψέμα και την αλήθεια, ξετυλίγεται ένα δαιδαλώδες κουβάρι έρωτα και προδοσίας που θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεπέσει σε φωσκολικά ατόπημα, αλλά αντ' αυτού σε χτυπάει κατακέφαλα στο φινάλε με μια ανατροπή βγαλμένη κατευθείαν από αρχαία Ελληνική τραγωδία.

Scott Pilgrim vs. the World - Ποιο θα είναι το επόμενο Level up για την καλύτερη ταινία του 2010; Μήπως η καλύτερη ταινία της δεκαετίας;

Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις 100 αγαπημένες μου ταινίες από το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου