Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πέντε για τον Σεπτέμβριο

Melancholia - 8 Σεπτεμβρίου: Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στις Κάννες από τις περίφημες (και καλά) φιλοναζιστικές δηλώσεις του Λαρς Φον Τρίερ, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με κάτι πιο σοβαρό όπως την συντέλεια του κόσμου που πραγματεύεται το τελευταίο του πόνημα. Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι υπέρ του δέοντος θετικές.
 
Υour Hand In Mine - The Garden Novels - 12 Σεπτεμβρίου: Το Every night dreams των Θεσσαλονικιών Υour Hand In Mine ήταν ένα από τα πέντε - έξι καλύτερα albums του 2008 παρόλο που ελάχιστοι ήταν αυτοί που το άκουσαν. Το δεύτερο τους album που κυκλοφορεί από την Inner Ear δεν νομίζω πως υπάρχει περίπτωση να υστερήσει έστω και στο ελάχιστο.

Citizen Kane Blu-ray - 13 Σεπτεμβρίου: 70 (!) χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες, η καλύτερη ταινία όλων των εποχών (σύμφωνα με πολλούς κριτικούς) είναι εδώ για να σου πετάξει τα μάτια όξω με την απίστευτη ασπρόμαυρη High-Definition φωτογραφία της.

Bjork - Biophilia - 27 Σεπτεμβρίου: Τα είπαμε και σε προηγούμενο ποστ. Τα album της Bjork είναι ή του ύψους ή του βάθους. Τούτο εδώ όλα δείχνουν πως θα ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Drive - 29 Σεπτεμβρίου: Εκείνη η υπερβίαιη ταινία που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στις φετινές Κάννες και βάζω στοίχημα πως θα βρίσκεται πολύ ψηλά στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες τις χρονιάς που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου