Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

The American

Αμερικάνος επαγγελματίας εκτελεστής κρύβεται σε ιταλικό χωριουδάκι για μια τελευταία αποστολή ενώ παράλληλα ερωτεύεται μια νεαρή πόρνη.

Το American, όπως μάλλον μπορεί να υποψιαστείς από την λιτή σύνοψη του, δεν είναι μια ακόμα ξέφρενη κατασκοπική περιπέτεια σε στυλ Bourne Identity. Για την ακρίβεια καθ όλη την διάρκεια του, έχεις την εντύπωση πως παρακολουθείς κάτι που μοιάζει να ξεπήδησε από τον Γαλλικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 70. Η σκηνοθεσία του Anton Corbijn, αν και διατηρεί αυτό το παλιομοδίτικο στοιχείο, είναι ταυτόχρονα στιλάτη, μοντέρνα και καταφέρνει να δημιουργήσει υπόγεια ένταση η οποία εκτονώνεται (όχι πολύ συχνά) με μικρές εκρήξεις βίας. Οι πρωταγωνιστές είναι απόλυτα ταιριαστοί στους ρόλους τους, με τον Τζορτζ Κλούνεϊ να συνεχίζει το σερί των φοβερών ερμηνειών του και την υπερσεξουαλική Violante Placido να σου ρίχνει το σαγόνι στο πάτωμα κάθε φορά που κάνει την εμφάνιση της.

Αν καταφέρεις να προσπεράσεις το κάπως αργόσυρτο ύφος και την χαλαρή πλοκή, το American στο τέλος θα σε αποζημιώσει με τις αρετές του και θα σου θυμίσει ένα είδος κινηματογράφου που τα τελευταία χρόνια δεν έχεις την τύχη να βλέπεις και πολύ συχνά. [4.5/5]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου