Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

10 Ντοκιμαντέρ για το 17ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

See No Evil - Μέσα από flashbacks αρχειακού υλικού, παρακολουθούμε τις εντελώς διαφορετικές ιστορίες τριών πιθήκων, από την αιχμαλωσία έως τα γεράματα τους. Εάν σου άρεσε το προ τετραετίας εξαιρετικό Project Nim, σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και το See No Evil



Around The World In 50 Concerts - Στιγμιότυπα από την περιοδεία της Βασιλικής ορχήστρας της Ολλανδίας σε όλο τον πλανήτη το 2013. Μπορεί να ακούγεται βαρετό αλλά όλες οι κριτικές αναφέρουν ότι είναι τρομερά διασκεδαστικό και κατάλληλο ακόμα και για όσους είναι παντελώς άσχετοι με την κλασσική μουσική.



Just Eat It: A Food Waste Story - Ντοκιμαντερίστας αποφασίζει να περάσει έξι μήνες από την ζωή του, τρώγοντας αποκλειστικά φαγητό που έχει πεταχτεί (ή έστω είναι έτοιμο να πεταχτεί) στα σκουπίδια. 



The Wanted 18 - Claymation που αφηγείται τα πραγματικά περιστατικά εξαφάνισης 18 Παλαιστίνιων αγελάδων(!) από Ισραηλινούς, την περίοδο 1983-1993.



We Come as Friends - Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων του Νότιου Σουδάν κατά την προσπάθεια απελευθέρωσης τους από τον αιμοσταγή πρόεδρο του Βόρειου Σουδάν.



Tales of the Grim Sleeper - Η ζωή και το κρυφό παρελθόν του πιο διαβόητου serial killer που δρούσε στο Λος Άντζελες επί μια εικοσαετία.



In the Basement - Η κάμερα του Ούλριχ Ζάιντλ (σκηνοθέτη της εξαιρετικής τριλογίας του Παραδείσου) παρακολουθεί τις ζωές μιας χούφτας ανθρώπων και όλα όσα κάνουν, μυστικά από τον υπόλοιπο κόσμο, στα υπόγεια των σπιτιών τους.



Virunga - Ένα γκρουπ ανθρώπων προσπαθεί να σώσει έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ορεινούς γορίλες, ενώ γύρω τους φλέγεται ο εμφύλιος πόλεμος του Κονγκό. Υποψήφιο φέτος για το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.



The Salt of the Earth - Αφού πέρασε 40 χρόνια από την ζωή του φωτογραφίζοντας φρικιαστικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας, ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο αποφασίζει στο καινούργιο του πρότζεκτ να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ομορφιές τις άγριας φύσης. Η καινούργια ταινία του Βιμ Βέντερς ήταν και αυτή υποψήφια φέτος για το Όσκαρ ντοκιμανέρ.



The Look of Silence - Ο Τζόσουα Οπενχάιμερ, του προπέσινου αριστουργήματος The Act of Killing, επιστρέφει ακόμα πιο αποφασισμένος πάνω στην ίδια θεματική της προηγούμενης ταινίας του.


1 σχόλιο :

  1. Και με αυτή την ανάρτηση, το μπλόγκ μπαίνει επίσημα σε «Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Mode». Περισσότερα απο το ερχόμενο Σάββατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή