Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Όσκαρ 2015: Animation


Θεωρητικά μια από τις δυσκολότερες κατηγορίες για να προβλέψεις τον νικητή στα φετινά βραβεία, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι το The Lego Movie, το απόλυτο φαβορί όλους τους προηγούμενους μήνες, δεν βρίσκεται στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών. Αν βάλεις όμως τα πράγματα σε μια λογική σειρά, θα δεις ότι η μάχη θα παιχτεί κυρίως ανάμεσα στο How to Train Your Dragon 2 και στο Big Hero 6.

Τα The Tale of the Princess Kaguya και Song of the Sea είναι δύο μικρές ταινίες από την Ιαπωνία και την Ιρλανδία αντίστοιχα που, ενώ έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές, δεν τις έχει δει σχεδόν κανένας έξω από τις χώρες τους. Παραδοσιακά το Όσκαρ κινουμένου σχεδίου πάει σε κάποια ταινία που ανήκει σε μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ. Το The Boxtrolls από την άλλη, έχει λάβει μέτριες κριτικές και κακά τα ψέματα δεν είναι και τόσο καλή ταινία ώστε να δικαιολογεί την θέση της στην φετινή πεντάδα, πόσο μάλλον μια νίκη.

Από το τα δύο φαβορί που ανέφερα πιο πάνω, ελαφρώς μεγαλύτερο αβαντάζ έχει το How to Train Your Dragon 2 κυρίως γιατί έκανε παγκοσμίως εισπράξεις πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε αντίθεση με το Big Hero 6 που, αν και καλύτερη ταινία κατά την γνώμη μου, δεν κατάφερε να φτάσει τα 500 εκατομμύρια. Όλα πάντως δείχνουν ότι ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Καλύτερο Animation
Θα κερδίσει: How to Train Your Dragon 2 

Μπορεί να κάνει την έκπληξη: Big Hero 6  
Θέλω να κερδίσει: Big Hero 6 
  Έπρεπε να ήταν υποψήφιο: The Lego Movie

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου