Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Όσκαρ 2015: 10 Πρώιμες Προβλέψεις

Unbroken - Αντζελίνα Τζολί: Η ιστορία του Ολυμπιονίκη Λούις Ζαμπερίνι, ο οποίος πολέμησε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εναντίων των Γιαπωνέζων. Φαβορί προς το παρόν για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, χωρίς κανένας να έχει δει την ταινία. Το ότι το σενάριο υπογράφουν οι αδελφοί Κοέν μπορεί και να δικαιολογεί τον ντόρο. Το ότι την σκηνοθεσία υπογράφει η Αντζελίνα Τζολί, παρόλα αυτά, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.









Interstellar - Κρίστοφερ Νόλαν: Θεωρητικά η ταινία που θα έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες (κυρίως στους τεχνικούς τομείς) και αυτή που θα δώσει στον Κρίστοφερ Νόλαν την πρώτη του υποψηφιότητα σκηνοθεσίας και ίσως το πρώτο του Όσκαρ για το σενάριο. 



The Disappearance of Eleanor Rigby - Τζέσικα Τσάστεϊν: Ανάμεσα στα Intersellar, Miss Julie και The Disappearance of Eleanor Rigby, αυτό το τελευταίο μοιάζει και το πιο πιθανό να χαρίσει μια υποψηφιότητα στην Τζέσικα Τσάστεϊν φέτος. Αλλά πιθανότατα όχι και το Όσκαρ που άξιζε να έχει πάρει από το 2012. 



Boyhood - Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ: Δεδομένες οι υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας - Σεναρίου (Λινκλέιτερ), Β' Ανδρικού ρόλου (Ίθαν Χοκ) και Β' Γυναικείου ρόλου (Πατρίσια Αρκέτ).


 

Foxcatcher - Στιβ Καρέλ: Και μόνο από την φωτογραφία καταλαβαίνεις ότι ο (αγνώριστος) Καρέλ πάει καρφωτός για το Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου.



The LEGO Movie: Με την Pixar να μην έχει προγραμματίσει κάποια ταινία για φέτος, ο αγώνας στην κατηγορία του Animation έχει μόνο έναν πιθανό νικητή.



Birdman - Μάικλ Κίτον: Μάικλ Κίτον στον Α' Ανδρικό και Έντουαρντ Νόρτον στον Β' Ανδρικό μοιάζουν να έχουν κλειδώσει τις υποψηφιότητες τους.



The Fault in Our Stars - Σαϊλίν Γούντλεϊ: Εντελώς αβανταδόρικος ο ρόλος της έφηβης που έχει καρκίνο και η Γούντλεϊ τον ερμηνεύει με τόση φυσικότητα και απλότητα που σίγουρα θα συγκινήσει και το πιο σκληρόκαρδο μέλος της ακαδημίας. 



Wild - Ρις Γουίδερσπουν: Μετά τα δύο Όσκαρ ερμηνειών που κέρδισε η περσινή ταινία του Ζαν Μαρκ Βαλέ (Dallas Buyers Club) μην ξαφνιαστείς αν δεις την πρωταγωνίστρια του στο τελευταίο του πόνημα, Ρις Γουίδερσπουν, να παραλαμβάνει από τα χέρια του Μακόναχι το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου. 


 

Still Alice - Τζούλιαν Μούρ: Αρχικά φαβορί για το Maps to the Stars του Κρόνεμπεργκ, η Τζούλιαν Μουρ έχασε τις ελπίδες για το πρώτο της Όσκαρ, όταν η εταιρία που ανέλαβε την διανομή της την μετέθεσε για τα μέσα του 2015. Ώσπου ήρθε το φεστιβάλ του Τορόντο και άπαντες που είδαν το Still Alice μιλάνε για την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου