Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Emmys 2014: Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά

Μοιάζει ταιριαστό μια μέρα σαν την σημερινή να ασχοληθώ με την κατηγορία του καλύτερου κωμικού ηθοποιού. Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε την ευκαιρία να βρεθεί υποψήφιος σε αυτή την κατηγορία φέτος, μόνο που δυστυχώς το The Crazy Ones ήταν τόσο απάλευτο που απορούσες γιατί σπαταλούσε τόσο άδικα το ταλέντο του σε αυτή τη σειρά.

Από την άλλη απάλευτο βρίσκω και το Big Bang Theory. Ειδικά ο τρόπος όπου χρησιμοποιεί τα διάφορα στερεότυπα για να βγάλει γέλιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από προσβλητικός έως και σχεδόν ρατσιστικός. Προφανώς καμία σημασία σ' αυτό το γεγονός δεν δίνουν οι ψηφοφόροι των Εμμυ, αφού η εν λόγω σειρά έχει βρεθεί τέσσερις φορές υποψήφια για καλύτερη κωμική σειρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ στο ίδιο διάστημα ο πρωταγωνιστής της Τζιμ Πάρσονς έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο του Καλύτερου κωμικού ηθοποιού.

Αυτός εκ των πραγμάτων είναι και το απόλυτο φαβορί για φέτος αφού, όπως και το Modern Family, έχει την παράδοση με το μέρος του. Δεν τίθεται θέμα ότι ο Louis C.K. είναι αυτός που σε έναν δικαιότερο κόσμο θα έπρεπε να φύγει με το βραβείο στις 25 Αυγούστου, αλλά βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν βαθιά ριζοσπαστική από τους ψηφοφόρους των Έμμυ, που για πολλά πράγματα θα μπορούσες να τους χαρακτηρίσεις, αλλά σίγουρα όχι για ριζοσπάστες. Αν κάποιοι μοιάζουν να έχουν μερικές ελπίδες παραπάνω, αυτοί είναι πιθανότατα οι Ρίκι Τζερβές (για το τρισάθλιο Derek) και Ουίλιαμ Μέισι (για το Shameless). Ο πρώτος είχε κάνει την έκπληξη και είχε κερδίσει το 2007 για το Extras και άρα μοιάζει πιθανό να επαναλάβει έναν παρόμοιο θρίαμβο και φέτος, ενώ ο δεύτερος κουβαλάει στις πλάτες του μια υποψηφιότητα για Οσκαρ και την «ταμπέλα» του κινηματογραφικού ηθοποιού, γεγονός που μπορεί να μην περάσει απαρατήρητο.

Καλύτερος Ηθοποιός σε Κωμική Σειρά
Θα κερδίσει: Τζιμ Πάρσονς  (The Big Bang Theory)
Μπορεί να κάνει την έκπληξη: Ουίλιαμ Μέισι (Shameless)
Θέλω να κερδίσει: Louis C.K (
Louie) 
Έπρεπε να ήταν υποψήφιος: Άντριου Ντέιλι (Review) 

1 σχόλιο :