Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Hannibal

Πέρα από τους συνήθεις ύποπτους Game of Thrones και Mad Men, η σειρά που ξεχώρισα απ' όσες είδα τον τελευταίο διάστημα είναι το Hannibal, βασισμένο στο γνωστό βιβλίο του Τόμας Χάρις Κόκκινος Δράκος και το οποίο ουσιαστικά ελάχιστη σχέση έχει με τη γνωστή σειρά ταινιών. Κάτι σαν παραλλαγή του γνωστού μύθου τοποθετημένη σε μια εφιαλτική και κατασκότεινη Βαλτιμόρη όπου ένας ιδιοφυής ερευνητής του FBI με ψυχολογικά προβλήματα, ζητάει βοήθεια από έναν διάσημο γιατρό εξειδικευμένο στην ιατροδικαστική ψυχολογία και ο οποίος κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Εντάξει, ξέρεις ποιο είναι το μυστικό ας μην εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό. Εκείνο που κάνει την σειρά να ξεχωρίζει, πέρα από την καταπληκτική διεύθυνση φωτογραφίας και την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα της, είναι η πέρα από κάθε περιγραφή σοκαριστική ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο του τίτλου και ο οποίος χωρίς καμία υπερβολή ρίχνει την σκόνη του στον Άντονι Χόπκινς, περίπου όπως έκανε ο Χιθ Λέτζερ στον Τζακ Νίκολσον.

Επίσης παρόλο που η σειρά προβάλλεται από το NBC, από ένα μη καλωδιακό δίκτυο δηλαδή, θα μπορούσες άνετα να την βάλεις στην ίδια γραμμή με τις ποιοτικές σειρές του HBO, με την περίεργη διαφορά πως ενώ δεν επιτρέπεται να δούμε λίγο βυζάκι, άνετα μπορούμε να παρακολουθήσουμε τέτοιες όμορφες σκηνές.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα.
Από το έβδομο επεισόδιο στην σειρά κάνει την εμφάνιση της και η Γκίλιαν Άντερσον στον ρόλο της ψυχολόγου του Χάνιμπαλ Λέκτερ. Αν όλα τα προηγούμενα δεν σε έπεισαν, να ένας ακόμα λόγος να δεις το Hannibal εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου