Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Best of 2014: Οι 10 Αγαπημένες μου Σειρές

10. The Good Wife - Θα βρισκόταν πιο ψηλά στην λίστα εάν η απόφαση του Τζος Τσαρλς να εγκαταλείψει την σειρά, δεν ανάγκαζε τους σεναριογράφους να γράψουν τρία - τέσσερα επεισόδια που περισσότερο μου έφερναν στο μυαλό κάποια σειρά του Φώσκολου από τα 90s. Έστω κι έτσι, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη σειρά αυτή την στιγμή που να έχει φτάσει στην έκτη σεζόν και να παραδίδει πάνω από είκοσι επεισόδια τόσο υψηλής ποιότητας. 



09. Veep - Θα μπορούσε να βρίσκεται στην δεκάδα και μόνο για την σκηνή της εισόδου της Τζούλια Λούις – Ντρέιφους, λίγο πριν το προεδρικό διάγγελμα. Ευτυχώς για μας η σειρά είχε άλλες, περίπου ένα εκατομμύριο, εξίσου παρόμοια αστείες σκηνές.


08. Shameless - Η πιο σταθερά καλή σειρά του Showtime, πιο εξαιρετική από ποτέ στην τέταρτη σεζόν της.

07. Orange is the New Black - Αν και κατώτερο από την πρώτη σεζόν, το OITNB παρέμεινε με διαφορά η πιο εθιστική σειρά και φέτος, με ένα από τα καλύτερα ensemble cast στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.



06. Rick And Morty - Η καλύτερη σειρά επιστημονικής φαντασίας αυτή τη στιγμή, είναι τούτο το θεοπάλαβο κινούμενο σχέδιο από τον (δημιουργό του Community) Νταν Χάρμον. Και ναι, «Inception made sense!»





05. The Knick - Πως θα ήταν το House εάν εξελισσόταν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, προβαλλόταν σε καλωδιακό κανάλι και το σκηνοθετούσε ο Στίβεν Σόντερμπεργκ; Ακριβώς όπως το The Knick.



04. Louie - Η πιο πειραματική σεζόν του Louie, τόσο αφηγηματικά, όσο και στιλιστικά, είχε ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουν το στόχο όλα όσα ο ίδιος ο CK  είχε στο μυαλό του. Και είναι αλήθεια ότι το happy end με την Πάμελα με χάλασε ολίγον. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο να ακολουθήσεις μία τρίτη σεζόν που δεν είχε ούτε ένα μέτριο δευτερόλεπτο.




03. True Detective - « I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.» Rust Cohle.



02. Game of Thrones - Απο την εποχή του Lost είχε να μου τύχει σεζόν κάποιας σειράς που, από την στιγμή που προβαλλόταν κάποιο επεισόδιο στην Αμερική, έκοβα κάθε επαφή με τον ιντερνετικό κόσμο μέχρι να το δω κι εγώ.


01. Rectify - Είναι κάποιες σειρές που δεν σου γεμίζουν το μάτι με την πρώτη. Την πρώτη σεζόν του Rectify την είδα πέρσι, αλλά μέσα σε μόλις έξι επεισόδια, ένοιωσα ότι δεν είχε κάτι ολοκληρωμένο να προσφέρει. Μια ιστορία που άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον, αλλά κοβόταν πριν ακόμα προλάβει να ξεκινήσει. Στον αντίποδα, τα δέκα επεισόδια της δεύτερης σεζόν, είναι μια εμπειρία σχεδόν μυσταγωγική. Μέσα από μια συγκλονιστική ιστορία που ξεδιπλώνεται αργά και βασανιστικά, το Rectify εγείρει ερωτήματα για την συγχώρεση, την εξιλέωση, την αγάπη, την ελευθερία, το νόημα της θρησκείας και κάθε τι που μας ορίζει ως ανθρώπους.

7 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε τόσο. Είχα πρόβλημα και με την ταινία δηλαδή. Την έχω δει τέσσερις φορές και ακόμα δεν μπορώ να βρω γιατί όλοι την θεωρούν αριστούργημα.

      Τέσπα. Η σειρά στην αρχή είχε κάποια αρκετά καλά επεισόδια. Από το έβδομο και μετά σαν να άρχισε το σενάριο να τραβάει από τα μαλλιά κάποιες συμπτώσεις.

      Γενικότερα φέτος δυσκολεύτηκα να κάνω την λίστα μου με τις σειρές. Και το
      Broad City άξιζε μια θέση στην δεκάδα και το Transparent και το Girls μου άρεσε περισσότερο από ποτέ. Μέχρι τελευταία στιγμή είχα το True Detective στο νούμερο ένα, αλλά τελικά προτίμησα το Rectify, ίσως γιατί θεωρώ ότι είναι αρκετά παραγνωρισμένο και αξίζει να το ανακαλύψει περισσότερος κόσμος.

      Εδώ ολόκληρη η λίστα:
      http://www.imdb.com/list/ls058026450/

      Διαγραφή
  2. δεν ειδες homeland βλεπω. Δες την 4η σεζον, δε το περιμενα, η καλυτερη σεζον της σειρας, αληθεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και το hannibal το περιμενα πιο ψηλα απο σενα. εμενα, μου αρεσε πιο πολυ απο το πρωτο κυκλο, ειδικα το τελος τα' σπασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι το Hannibal έχει κάποιες πραγματικά τρομερές στιγμές, το φινάλε ήταν όντως φοβερό. Ωστόσο κάπου το υπερβολικό στιλιζάρισμα και οι αργοί ρυθμοί με κούρασαν λίγο. Όταν κάποτε τελειώσει η σειρά σίγουρα θα την ξαναδώ όλη από την αρχή.

    Homeland δεν πρόλαβα ακόμα, όπως και το The Affair που ακούω καλά λόγια, αλλά και το Doctor Who.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά από το 12 μέχρι το 26, η σειρά στη λίστα είναι λίγο random. Και το Walking Dead σκεφτόμουν σήμερα το πρωί να βάλω στην δεκάδα και τελικά το άφησα στο νούμερο 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και the strain απο del toro. αντε και penny dreadfull. δε τα' χω αρχισει ομως ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή