Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Όσκαρ 2015: Οι 10 Πιθανές Καλύτερες Ταινίες

Birdman - Η επιστροφή του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου στα Όσκαρ, οχτώ χρόνια μετά το Babel (και τέσσερα μετά το Biutiful), θεωρείται δεδομένη. Καθολική η αποδοχή από κοινό (9.1 στο Imdb) και κριτικούς (94% στο ντοματόμετρο), για μια ταινία που έχει κλειδώσει από τώρα τις κατηγορίες ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, φωτογραφίας και των δυο ανδρικών ρόλων (Κίτον, Νόρτον).


Boyhood - Φετινός αδικημένος ο Λινκλέιτερ, βρέθηκε μόνο υποψήφιος για το σενάριο του Before Midnight, αλλά όχι και για την σκηνοθεσία της ταινίας. Στα Όσκαρ του 2015 αναμένεται να είναι ένα από τα πιο δυνατά φαβορί για την σκηνοθεσία του Boyhood.




Foxcatcher - Οι δύο προηγούμενες ταινίες του Μπένετ Μίλερ (Capote, Moneyball) βρέθηκαν υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και το Foxcatcher αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια πορεία με αυτές.


 

Gone Girl - Προσωπικά έχει να με εντυπωσιάσει ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ από το Panic Room. Όχι πως αυτό θα τον εμποδίσει να βρεθεί φέτος υποψήφιος για το νέο του πόνημα.




Fury - Μετά το πρώτο του Όσκαρ (σαν παραγωγός του 12 Years a Slave) o Μπραντ Πιτ ίσως ξαναβρεθεί υποψήφιος για το πολεμικό δράμα του Ντέιβιντ Αγιέρ.



The Imitation Game - Θριαμβευτής στο πρόσφατο φεστιβάλ του Τορόντο, αυτό είναι το φίλμ με το οποίο ο (απών από τις δυο τελευταίες απονομές) μεγαλοπαραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα του πίσω.



Inherent Vice - Κάθε καινούργια ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον οφείλει να βρίσκεται σε μια τέτοια λίστα.



Interstellar - Όπως φυσικά και κάθε καινούργια ταινία του Νόλαν.



Unbroken - Η δεύτερη ταινία της (σκηνοθέτιδος) Αντζελίνα Τζολί έχει θεωρητικά όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στα επερχόμενα Όσκαρ. Μην παραξενευτείς καθόλου όμως εάν αντ' αυτού την δεις να πρωταγωνιστεί στα Χρυσά Βατόμουρα. 



The Theory of Everything - Η δραματοποίηση της ζωής του Στίβεν Χόκινγκ άνετα μπορεί να προσφέρει μερικές υποψηφιότητες στο καστ της ταινίας και γιατί όχι, μια θέση στην δεκάδα(;) των υποψήφιων για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

2 σχόλια :

  1. Πέρσι στις 16 Σεπτεμβρίου είχα προβλέψει σωστά τις 5 από τις 9 ταινίες που ήταν τελικά υποψήφιες για την σημαντικότερη οσκαρική κατηγορία. Πρόπερσι στις 29 Σεπτεμβρίου είχα βρει τις 7 από τις 9.

    ΑπάντησηΔιαγραφή